Ο,τι δίνεις... θα πάρεις: Οι εισφορές στα Ταμεία, θα καθορίζουν την επικουρική και το εφάπαξ

Αποφασισμένος ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης-Τέλος στην αδήλωτη εργασία

Αποφασισμένος να κάνει το μέλλον των επόμενων γενιών καλύτερο εμφανίστηκε ο Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος τόνισε πως θα μπει τέλος στα ελλείμματα των ταμείων, αλλά και στην αδήλωτη εργασία, την οποία πολεμά κατά μέτωπο.

  • ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΑΠΑΞ: Ο,τι δίνεις… θα πάρεις:

Επικουρική σύνταξη και εφάπαξ, από την 1/1/2015 που θα ισχύσει ο νέος μαθηματικός τύπος, θα είναι ανάλογες με τις εισφορές που κάθε εργαζόμενος καταβάλλει κατά τη διάρκεια του εργασιακού του βίου.

Σύμφωνα με τον Υπ. Εργασίας, με αυτόν τον τρόπο, δεν θα υπάρχουν ελείμματα στο μέλλον, και οι επόμενες γενιές, θα μπορούν να λαμβάνουν παροχές εφάπαξ:

«Στο παρελθόν και για πολλά χρόνια, οι συντεχνιακές πιέσεις για επίπεδα εφάπαξ πολύ υψηλότερα των εισφορών που είχαν πραγματικά καταβληθεί και οι διάχυτες πελατειακές λογικές του πολιτικού προσωπικού, οδήγησαν σε μια προβληματική διαχείριση του ζητήματος.Διασφαλίζουμε, ότι δεν θα υπάρξουν πλέον ελλείμματα στο μέλλον και ότι θα μπορέσουν και οι επόμενες γενιές να λαμβάνουν παροχές εφάπαξ. Τα ψέματα τελείωσαν και το φαινόμενο στο εξής θα αντιμετωπίζεται πλέον με αποτελεσματικότητα και συνέπεια».

  • ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ:

«Διευρύναμε και εντατικοποιήσαμε τους ελέγχους, επιβάλλαμε τα υψηλότερα πρόστιμα που έχουν ποτέ επιβληθεί ιστορικά, αυξήσαμε το κόστος της μη συμμόρφωσης των εργοδοτών» δήλωσε στο ΑΠΕ ο Γιάννης Βρούτσης, προσθέτοντας πως «το πρόβλημα των Ταμείων θα Διευρύναμε και εντατικοποιήσαμε τους ελέγχους, επιβάλλαμε τα υψηλότερα πρόστιμα που έχουν ποτέ επιβληθεί ιστορικά, αυξήσαμε το κόστος της μη συμμόρφωσης των εργοδοτών».

Τέλος, εγγυήθηκ�� πως τα ασφαλιστικά ταμεία θα επιχορηγηθούν από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, αναφέροντας πως από τα 27,6 δις συνολικής συνταξιοδοτικής δαπάνης του 2013, το 55,9% προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top