Τελεσίγραφο Κομισιόν σε ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ: Φέρτε πίσω τις κρατικές ενισχύσεις

Συνεδρίαση στο υπουργείο Οικονομικών

Τελεσίγραφο Κομισιόν σε ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ: Φέρτε πίσω τις κρατικές ενισχύσεις

«Φέρτε πίσω τις ενισχύσεις που λάβατε τα τελευταία δύο χρόνια…».Αυτό το μήνυμα,στέλνει σύμφωνα με πληροφορίες, η Κομισιόν στις αμυντικές βιομηχανίες, ΕΑΣ ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, οι οποίες έλαβαν κρατικές ενισχύσεις και τώρα η αναδιάρθρωση τους αποτελεί ένα από τα τέσσερα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ.

Το θέμα αυτό μονοπώλησε τη συζήτηση στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών την Πέμπτη, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του αναπληρωτή γενικού διευθυντή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γκερτ Γιάν Κούπμαν.

Σύμφωνα με ανώτερο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται Το Βήμα, «αναζητούνται κοινές λύσεις, αλλά δύσκολες», όμως εάν βρεθεί «κοινός τόπος» με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θέμα των ενισχύσεων, τότε μπορεί να υπάρξει συμφωνία και με τους επικεφαλής της τρόικας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, συζητούνται και άλλα εναλλακτικά σενάρια, ενώ απαιτούνται πρόσθετα στοιχεία για τα ΕΑΣ. Εκτός από το θέμα των τριών επιχειρήσεων, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και του στελέχους της ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, ετέθη και το θέμα της ενίσχυσης της κεφαλαιακής βάσης των συστημικών τραπεζών, εν όψει και των νέων stress test στα τέλη του έτους.

Νωρίτερα έλαβαν χώρα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και εργαζόμενων στη ΛΑΡΚΟ, στο ύψος της γέφυρας Μαρτίνου, στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας.

lamiareport.jpg

φωτο:lamia report

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top