Α.Σαμαράς: Δεν εκβιάζομαι, δεν φοβάμαι. Παλεύω…

Αποφασισμένος να περιορίσει αυστηρά την αυθαιρεσία των νεοναζί

Α.Σαμαράς: Δεν εκβιάζομαι, δεν φοβάμαι. Παλεύω…

​Για την άγρια δολοφονία του Πέτρου Φύσσα από οπαδό της «Χρυσής Αυγής» μίλησε ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς στην εφημερίδα Παραπολιτικά.

«Καταδικάσαμε την τραγική δολοφονία, αλλά και το ρόλο της Χρυσής Αυγής στην καλλιεργούμεν�� βία. Άλλωστε αυτό το είχαμε κάνει πρώτοι, εδώ και χρόνια. Όταν άλλοι σιωπούσαν... Πέρα, όμως, από την απερίφραστη καταγγελία, κινήθηκε αμέσως η Αστυνομία και συνέλαβε το δράστη, ενώ διενήργησε και έρευνα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα που ίσως δεν έχει προηγούμενο τα τελευταία χρόνια. Τώρα προχωράμε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και ενέργειες για τον αυστηρό περιορισμό της εγκληματικής βίας, των προκλήσεων και της αυθαιρεσίας των νεοναζί. Βεβαίως, πάντα μέσα στα όρια του Συντάγματος και των νόμων» τόνισε .

Ερωτώμενος για το αν φοβάται το «σύστημα», που τυχόν θα ήθελε πολιτική αποσταθεροποίηση ο κ.Σαμαράς τόνισε: «Το ότι δεν "εκβιάζομαι" εξυπακούεται» και πρόσθεσε «Δεν κατασκευάζω "εχθρούς", ούτε προσχωρώ σε "θεωρίες συνωμοσίας". Τι να φοβάμαι; Κανέναν δεν συμφέρει σήμερα να δημιουργηθεί ανωμαλία. Κανέναν! Είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργός, που παλεύει να βγάλει τη χώρα του από τέτοια κρίση, να δέχεται "εκβιασμούς";»

Σχολιάζοντας τις οικονομικές εξελίξεις με αφορμή την άφιξη της τρόικας, ο κ.Σαμαράς εμφανίστηκε βέβαιος πως οι δανειστές θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, εφόσον και η Ελλάδα τηρήσει τις δικές της, εκτιμώντας πως με το πρωτογενές πλεόνασμα θα ξεκινήσει τριετής πορεία, που θα οδηγήσει σε ανάκαμψη την οικονομία και ανακούφιση τους ασθενέστερους.

Βίντεο STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top