Χρυσή Αυγή: Έρχονται… διώξεις, διακοπή χρηματοδότησης και δήμευση περιουσίας;

Δείτε τις αποκαλύψεις του STAR

Χρυσή Αυγή: Έρχονται… διώξεις, διακοπή χρηματοδότησης και δήμευση περιουσίας;

​Στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. είναι οι υποθέσεις που συνδέονται άμεσα με τη Χρυσή Αυγή και οι οποίες περιλαμβάνονται στη λίστα του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια που παρέδωσε στην ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, από Δευτέρα οι εξελίξεις τοποθετούνται σε δικαστικό επίπεδο, καθώς μέχρι τότε θα έχει συλλέξει όλες τις δικογραφίες η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ε.Κοτζαμάνη, η οποία θα αποφασίσει είτε να διατάξει έρευνα για εγκληματική οργάνωση σε βάρος της Χρυσής Αυγής, είτε ακόμη και να ορίσει εφέτη ανακριτή σε περίπτωση που υπάρξουν εξελίξεις στη δολοφονία του Π.Φύσσα στο Κερατσίνι που να οδηγούν σε αυτή την κατεύθυνση.

Εάν οι κυβερνητικές συσκέψεις και οι συσκέψεις με έγκριτους νομικούς που οδήγησαν σε αυτό το επίπεδο την υπόθεση της Χ.Α τελεσφορήσουν, τότε σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, το επόμενο στάδιο θα είναι η άσκηση ποινικών διώξεων σε βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής. Στη συνέχεια θα απαγγελθούν κατηγορίες περί εγκληματικής οργάνωσης σε όσα από τα στελέχη της Χ.Α θα εντοπιστούν ότι έχουν εμπλοκή σε συγκεκριμένες υποθέσεις, ενώ η συγκεκριμένη οργάνωση θα χαρακτηριστεί «εγκληματι��ή». Εάν συμβούν όλα αυτά, τότε δεν αποκλείεται, αφού υπάρχει το νομικό οπλοστάσιο, να κοπεί και η χρηματοδότηση προς την Χ.Α και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να ζητηθεί η επιστροφή των επιχορηγήσεων . Εάν τα λεφτά αυτά δεν υπάρχουν, τότε μπορεί να υπάρξει ακόμη και δήμευση των περιουσιακών στοιχείων της ΧΑ

Δείτε τα ΒΙΝΤΕΟ του star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top