Παπούλιας: Κύριε υπουργέ τι κάνετε; – Αβραμόπουλος: Αυτό τον καιρό αμυνόμεθα

Το παρασκήνιο της συνάντησης τους (ΦΩΤΟ)

Την ανάγκη «να ορθώσουμε ένα τείχος όλοι μαζί και να διασφαλίσουμε τα επιτεύγματα της Δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής» εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια.

enaena.jpg

Όταν ο κ.Παπούλιας τον ρώτησε «κύριε υπουργέ τι κάνετε; », ο κ.Αβραμόπουλος του απάντησε: «Αυτόν τον καιρό αμυνόμεθα... και όχι μόνο λόγω αμύνης. ….Βασικός σκοπός και προτεραιότητα της χώρας, αλλά και οι υπηρεσίες του στη διεθνή νομιμότητα, στο διεθνές δίκαιο και σε κάθε προσπάθεια να διασφαλισθεί η ειρήνη και η ασφάλεια στην περιοχή μας».

ena.jpgdioss.jpg

«Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό» του απάντησε ο κ.Παπούλιας και τότε ο κ.Αβραμόπουλος ξανά πήρε το λόγο, λέγοντας πως «παρά τις πιέσεις της δημοσιονομικής συγκυρίας, το αμυντικό μας σύστημα ��άρις στο εύψυχον των λειτουργών του και τις καλές υποδομές είναι ισχυρό, πάντα έτοιμο και οι Έλληνες πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς».

Ερωτώμενος για το αν συμφωνεί με την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα του συνταγματικού τόξου ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε «όχι», ενώ σε ερώτημα και για τη θεωρία περί δύο άκρων, τόνισε ότι τα «μηνύματα είναι ανησυχητικά, καθώς διακυβεύεται η συνταγματική τάξη, η Δημοκρατία και η εθνική ενότητα».

Ο υπουργός τόνισε πως η ιστορία έχει διδάξει ότι στις δύσκολες στιγμές, όταν δεν υπάρχει ενότητα, η χώρα αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα.

Όπως διευκρίνισε ο κ.Αβραμόπουλος κατά τη διάρκεια της συνάντησης ενημέρωσε τον Πρόεδρο για την κατάσταση σ��ις Ένοπλες Δυνάμεις και τον σημαντικό ρόλο που παίζουν για την ασφάλεια της χώρας στις δύσκολες συνθήκες ρευστότητας, που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή και πρόσθεσε ότι το ηθικό είναι υψηλό, το δε αμυντικό μας σύστημα είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη.

φωτο:eurokinissi

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top