Αναφορά κατά Λαζαρίδη κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο Νίκος Κωνσταντόπουλος!

Κάνει λόγο για δηλώσεις που «αλλοιώνουν ευθέως τις βασικές αρχές του πολιτεύματος»

Αναφορά κατά Λαζαρίδη κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο Νίκος Κωνσταντόπουλος!

Αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τις δηλώσεις του Χρύσανθου Λαζαρίδη για τον ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, κάνοντας λόγο για δηλώσεις που «αλλοιώνουν ευθέως τις βασικές αρχές του πολιτεύματος».

«Κυβερνητικά στελέχη και παράγοντες του πρωθυπουργικού γραφείου ως φορείς εκτελεστικής εξουσίας γνωρίζουν, από υπεύθυνες κρατικές εκθέσεις, την ύπαρξη, διείσδυση και δικτύωση των νεοναζιστικών ρατσιστικών μηχανισμών σε όλους τους τομείς ή τις αντίστοιχες δομές της θεσμικής συγκρότησης της χώρας, δημιουργώντας ένα παρακρατικό μόρφωμα» τονίζει στην αναφορά του ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, μάλιστα, κάνει ευθέως λόγο για «δηλώσεις φορέων της εκτελεστικής εξουσίας, όπως του πρωθυπουργικού συμβούλου του κ. Λαζαρίδη, και άλλων αλλοιώνουν ευθέως τις βασικές αρχές του πολιτεύματος και στρέφονται κατά της ομαλής λειτουργίας του κοινοβουλευτικού συστήματος».

Τέλος, ο κ. Κωνσταντόπουλος ζητεί από την εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, να ερευνηθούν «οι δικτυώσεις εντός των κρατικών θεσμών, νεοναζιστικών, αντιδημοκρατικών μηχανισμών» και «να αντιμετωπιστούν οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις φορέων εκτελεστικής εξουσίας που δεν έχουν καμία σχέση με δημοκρατικό διάλογο, αλλά δημιουργούν καταστάσεις αποσταθεροποίησης του συνταγματικού κοινοβουλευτισμού».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top