Ένταση στο Συνέδριο των Περιφερειών: Αποδοκιμάστηκε και αποχώρησε ο Μιχελάκης!

Διαμαρτυρόμενοι εργαζόμενοι τον υποδέχθηκαν με πανό και συνθήματα

Ένταση στο Συνέδριο των Περιφερειών: Αποδοκιμάστηκε και αποχώρησε ο Μιχελάκης!

Ένταση επικράτησε στο Συνέδριο Ένωσης Περιφερειών μεταξύ του Γιάννη Μιχελάκη και εργαζομένων στις περιφέρειες, με αποτέλεσμα να διακοπεί για αρκετή ώρα το Συνέδριο και ο υπουργός Εσωτερικών να αποχωρήσει!

Ομάδα εργαζομένων «υποδέχθηκε» τον κ. Μιχελάκη στο βήμα με συνθήματα και πανό που έγραφε «Όχι απολύσεις ή περικοπές, έχουμε ανάγκη από δουλειές», διακόπτωντας αρκετές φορές την ομιλία του. Ο υπουργός Εσωτερικών σχολίασε πως «τέτοιες συμπεριφορές δίνουν τροφή στο αυγό του φιδιού», με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν έντονες αντιδράσεις.

Αρκετοί από τους εργαζόμενους και τους συνέδρους εξέλαβαν την τοποθέτηση του κ. Μιχελάκη ως σύνδεση της διαμαρτυρίας με τη Χρυσή Αυγή με αποτέλεσμα να αποδοκιμαστεί ο κ. Μιχελάκης και να αποχωρήσουν κάποιοι περιφερειακοί σύμβουλοι!

Ο υπουργός Εσωτερικών αποχώρησε και αυτός με τη σειρά του από το Συνέδριο, με αποτέλεσμα να διακοπεί και να γίνουν προσπάθειες να μεταπειστεί και να επιστρέψει, κάτι που δεν έγινε τελικά.

Στο δια ταύτα, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι τα κονδύλια για τις Περιφέρειες μέσω ΕΣΠΑ είναι αυξημένα και το ζήτημα δεν είναι η απορρόφηση -που πάει καλά- αλλά η αξιοποίηση τους.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στην τοποθέτησή του απέρριψε την πρόταση για αλλαγή του εκλογικού συστήματος στις αυτοδιοικητικές του Μαΐου: «Οι όποιος αλλαγές δε μπορούν να γίνονται ούτε πριν τις εκλογές ούτε σε συγκεχυμένο χρόνο».

Με τον κ. Ανδρουλάκη συμφώνησε και ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ ο Δημήτρης Αναγνωστάκης της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε πως οι όποιες αλλαγές στον εκλογικό θα πρέπει να ισχύσουν από τις επόμενες εκλογές.

Στο συνέδριο τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top