Süddeutsche Zeitung: Δεν μπορεί να στρουθοκαμηλίζει άλλο ο Σαμαράς για τη Χρυσή Αυγή

«Οι Έλληνες νεοναζί συμπεριφέρονται ως παραστρατιωτικοί»

Süddeutsche Zeitung: Δεν μπορεί να στρουθοκαμηλίζει άλλο ο Σαμαράς για τη Χρυσή Αυγή
Δημοσίευμα με τίτλο «Πολιτική δολοφονία συνταράσσει την Αθήνα» φιλοξενεί η Süddeutsche Zeitung, η οποία καλεί τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να σταματήσουν να στρουθοκαμηλίζουν για τη Χρυσή Αυγή.
«Οι Έλληνες νεοναζί συμπεριφέρονται ως παραστρατιωτικοί. Χτυπούν αριστερούς πολιτικούς και εκείνους τους οποίους θεωρούν τέτοιους. Εμφανίζονται σε μεγάλες ομάδες και προξενούν φόβο. Μέχρι τώρα φοβάται η αστυνομία τους φουσκωτούς με τις μηχανές. Ωστόσο, ένα μέρος των σωμάτων ασφαλείας αντιμετωπίζει με συμπάθεια τους μελανοχιτώνες. Μετά από 4 χρόνια δημοσιονομικής κρίσης, και οι αστυνομικοί είναι σε απόγνωση, καθώς δεν μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο την καθημερινή βία» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.
«Για πολύ καιρό η πολιτική παρακολουθούσε αυτές τις δραστηριότητες. Και εκείνη φοβόταν. Με τρόμο παρακολουθούσε η συντηρητική Νέα Δημοκρατία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά τις δημοσκοπήσεις που καταδεικνύουν την άνοδο των Νεοναζί. Η Νέα Δημοκρατία ήλπιζε για καιρό ότι θα μπορούσε να ξανακερδίσει τους ψηφοφόρους που στράφηκαν δεξιά εάν δεν αντιμετώπιζε με σκληρότητα την νεοναζιστική Χρυσή Αυγή» προσθέτει η Süddeutsche Zeitung.
«Μετά τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα ο Σαμαράς και η κυβέρνηση του δεν μπορούν πια να χώσουν το κεφάλι τους στην άμμο. Ο δράστης είχε στενές σχέσεις με τους νεοναζί. Ο αρχηγός τους Νίκος Μιχαλολιάκος, μέλος του κοινοβουλίου προανήγγειλε συγκέντρωση των οπαδών του στον τόπο της αιματοχυσίας. Πιο προκλητικά δεν γίνεται. Ο υπουργός Δένδιας έχει δίκιο όταν επιτέλους εξετάζει ενδεχόμενη απαγόρευση τουλάχιστον των ομάδων εφόδου της Χρυσής Αυγής» καταλήγει το δημοσίευμα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top