Ένα βήμα πίσω από Μαξίμου για τον φόρο στα αγροτεμάχια

Εντός των επόμενων δύο εβδομάδων η επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία

Ένα βήμα πίσω από Μαξίμου για τον φόρο στα αγροτεμάχια

Ένα βήμα πίσω στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων κάνει το Μαξίμου μετά τη χθεσινή συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου, όπου συμφωνήθηκε μείωση του φόρου.

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι ο ενιαίος φόρος ακινήτων που περιλαμβάνει και φορολόγηση αγροτεμαχίων και οικοπέδων «δεν βγαίνει» γιατί δημιουργεί επιβαρύνσεις και ��τι θα πρέπει να σχεδιαστεί ξανά ώστε να είναι πιο ουσιαστικός και ισορροπημένος.

Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συμφώνησαν ότι όλο το βάρος θα δοθεί σε μεταρρυθμίσεις, διαρθρωτικές αλλαγές και αποκρατικοποιήσεις και είπαν «όχι» σε νέα δημοσιονομικά μέτρα.

Όσον αφορά την επικαιροποημένη προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης, θα παρουσιαστεί πριν την έναρξη της νέας Συνόδου της Ολομέλειας της Βουλής στις 7 Οκτωβρίου, ενώ σχετικά με την αμυντική βιομηχανία, οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έμειναν σύμφωνοι στη «γραμμή» ότι ΕΑΣ και ΕΛΒΟ χωρίζονται σε στρατιωτικό και πολιτικό κομμάτι. Μάλιστα, σε ό,τι αφορά το στρατιωτικό κομμάτι, συμφωνήθηκε να επιδιωχθεί να αναπτυχθεί και εσωτερικά και εξωτερικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top