Γερή κόντρα Χρ. Λαζαρίδη με Ζ. Κωνσταντοπούλου

Για τη Χρυσή Αυγή και την απαξίωση της Βουλής

Γερή  κόντρα Χρ. Λαζαρίδη  με  Ζ. Κωνσταντοπούλου

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ στελέχους της ΝΔ από τη μία πλευρά και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου από την άλλη, με αφορμή τη δολοφονία 34χρονου από τη Χρυσή Αυγή και τα όσα δήλωσε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Χρύσανθος Λαζαρίδης σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ο Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Επειδή διαπίστωσα να γίνονται παρερμηνείες όσων είπα σήμερα στην πρωινή εκπομπή του MEGA, διευκρινίζω ότι στο θέμα των διαφόρων δηλώσεων κομματικών στελεχών, τόνισα ότι τόσο ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς όσο και ο υπουργός Εξωτερικών και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, έχουν αποφασίσει να αφήσουν πίσω τις διαφωνίες για το τι έγινε στο παρελθόν. Κι αυτό πρέπει να το σεβαστούν όλοι. Τα δυο κόμματα έχουν αποφασίσει, όχι να τσακώνονται για τα σφάλματα του χθες, αλλά να διορθώσουν από κοινού αυτά τα σφάλματα. Υπογράμμισα ακόμα ότι, την ώρα που η χώρα δοκιμάζεται, δεν υπάρχουν περιθώρια να τσακωνόμαστε “για το ποιος έβλαψε την Αλεξάνδρεια περισσότερο”. Αναγνώρισα το προφανές: ότι για το παρελθόν ο καθένας έχει τη δική του άποψη και οι απόψεις αυτές δεν συμπίπτουν, αλλά εκείνο που ενώνει σήμερα δεν είναι τι έφταιξε χθες, αλλά πώς μπορεί να διορθωθεί σήμερα. Σε άλλο σημείο, τέλος, τόνισα ότι οι υπουργοί, ανεξαρτήτως του από ποιο κόμμα προέρχονται, είναι όλοι τους υπουργοί της κυβέρνησης και δεν μπορούν να διαχωρίζονται… Αυτά όλα ειπώθηκαν καθαρά και μπορεί να τα διαπιστώσει κανείς εύκολα αν ξαναδεί το βίντεο της εκπομπής». ​

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε από το βήμα της Βουλής ότι ο « Λαζαρίδης επιχείρησε με τον πλέον πρακτόρικο και προβοκατόρικο τρόπο την προσωπική μου στοχοποίηση».

Όπως πρόσθεσε για τον κ. Λαζαρίδη, «υποστήριξε την έμπνευση της ΝΔ για τη θεωρία των δύο άκρων. Ταυτίζει την αφαίρεση μιας ανθρώπινης ζωής με τη λειτουργία του κοινοβουλίου. Για αυτήν την προβοκατόρικη ενέργεια στοχοποίησής μου προσωπικά είναι υπεύθυνος ο κ. Σαμαράς για ό,τι συμβεί. Οποιος νομίζει ότι θα εκφοβίσει εμένα προσωπικά, είναι πολύ γελασμένος».

Η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε και στον αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Καλαντζή που ανέφερε ότι είναι τιμή του που ανήκει στη ΝΔ, για να ακολουθήσει ο διάλογος:

Κωνσταντοπούλου: Παρεμβαίνετε στην ομιλία μου σε ένα κρίσιμο σημείο που μιλάω για τον πρωθυπουργό.

Καλαντζής: Ούτε έχει ανάγκη ο κ. Σαμαράς και ο κ. Τσίπρας τη δική μου προστασία.

Κωνσταντοπούλου: Νεόκοπος σύμβουλος της ΝΔ είναι ο Λαζαρίδης. Μιλώ για όλο το περιβάλλον (Μουρούτη, Φαήλο). Αν θέλετε να πάρετε το μέρος τους, να το κάνετε κ. Καλαντζή από το βήμα και όχι από το προεδρείο της Βουλής. Λυπάμαι που επιλέγετε να δίνετε διαπιστευτήρια αυτή τη στιγμή.

Σε άλλο σημείο ρώτησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Θέλετε να κατέβω από το βήμα;» για να απαντήσει ο αντιπρόεδρο ςτης Βουλής: «Εγώ θα σας πω τι θα κάνετε;»

Τον κ. Λαζαρίδη υπερασπίσθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου , ο οποίος ανέφερε: «Είναι αυστηρή κριτική για τον Λαζαρίδη Έκανε μια κριτική πολύ πιο ήπια από την κριτική που ασκήσατε στον Βιρβιδάκη για πλαστογράφηση. Ο κ. Λαζαρίδης είναι πολύ μετρημένος στο λόγο του».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top