Ανησυχία Μητσοτάκη για τις καθυστερήσεις στη διαθεσιμότητα

Συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη


Ρεπορτάζ Γιάννης Ευσταθίου

Συνάντηση ��ε τον υπουργό Επικρατείας και εξ απορρήτων συνεργάτη του πρωθυπουργού, Δημήτρη Σταμάτη, είχε – σύμφωνα με πληροφορίες του Star - σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, για το θέμα της διαθεσιμότητας, λόγω της εμπλοκής που υπάρχει με τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων.

Κατά τις πληροφορίες μας, ο κύριος Μητσοτάκης εξέφρασε, έστω και συγκρατημένα, τις ανησυχίες του για την καθυστέρηση που υπάρχει, λόγω της άρνησης των πρυτάνεων -που επικαλούνται 2500 κενά- να προχωρήσουν σε αξιολόγηση των διοικητικών υπαλλήλων, ώστε να τεθούν στη διαθεσιμότητα 1500 εξ αυτών και ζήτησε να προχωρήσουν το ταχύτερο εναλλακτικά σενάρια.

Ο κύριος Σταμάτης, ο οποίος φέρεται να είχε ανάλογη επικοινωνία με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλο, ο οποίος εξέφρασε βεβαιότητα ότι είτε έτσι, είτε αλλιώς, δεν θα προκύψει πρόβλημα και όλα θα τακτοποιηθούν μέσα στις προθεσμίες που έχει θέσει η τρόικα.

Πάντως σενάριο να εξαιρεθούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ στην παρούσα φάση, δεν έγινε δεκτό από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο οποίος εκτιμά πως κάτι τέτοιο θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου και ενδεχομένους θα έστελνε λάθος μήνυμα στους υπουργούς να αρνούνται να προχωρήσουν σε αξιλογήσεις δομών και προσωπικού στους οργανισμούς και φορείς, στους οποίους προΐστανται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top