Σούπερ ΝΕΟ για όλους τους άντρες που εργάζονται στο Δημόσιο!

Σύντομα νομοθετική ρύθμιση για γονεακή άδεια και μειωμένο ωράριο

Σούπερ ΝΕΟ για όλους τους άντρες που εργάζονται στο Δημόσιο!

Είσαι άντρας και δουλεύεις στο Δημόσιο;;;;; Συγχαρητήρια είσαι ένας από τους τυχερούς που θα δουν την τύχη και την ζωή τους να αλλάζει χάρη στη νέα νομοθετική ρύθμιση που προωθεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με έγγραφο που έφτασε στη βουλή από τον υπουργό μετά ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Σαμπαζιώτη.

Η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει την κατάργηση των περιορισμών που ισχύουν σε βάρος των ανδρών δημοσίων υπαλλήλων, αναφορικά με το καθεστώς χορήγησης μειωμένου ωραρίου ή 9μηνης άδειας ανατροφής!!!! Σύμφωνα με το μέχρι τώρα καθεστώς, ένας από τους δύο συζύγους είχε το δικαίωμα να κάνει χρήση των παραπάνω, πλεόν με τη νομοθετική ρύθμιση μπορούν και οι δυο να διεκδικήσουν μειωμένο ωράριο και 9άμηνη άδεια ανατροφής!!!

Με απλά λόγια, αν είσαι αρσενικό και εργάζεσαι στο Δημόσιο θα μπορείς να κάνεις χρήση του μειωμένου ωραρίου ή της 9αμηνης άδειας ανατροφής ακόμη και αν η σύζυγος σου εργάζεται και χαίρει άκρας υγείας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Για όσους δεν το γνωρίζουν με βάση όσα προβλέπονται στον υπαλληλικό κώδικα και ισχύουν σήμερα «αν η σύζυγος του υπαλλήλου δεν εργάζεται ή δεν ασκεί οποιοδήποτε επάγγελμα, ο σύζυγός της δεν δικαιούται να κάνει χρήση του μειωμένου ωραρίου ή της ισόχρονης 9μηνης άδειας ανατροφής, εκτός εάν η σύζυγος λόγω σοβαρής πάθησης ή βλάβης κριθεί ανίκανη να αντιμετωπίζει τις ανάγκες ανατροφής του παιδιού, σύμφωνα με τη βεβαίωση της Δευτεροβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται ο υπάλληλος». Αντίστοιχη διάταξη περιέχεται και στον Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων.

«Πρόθεση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι να καταργηθεί αυτός ο περιορισμός» είπε σχετικά με αυτό ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως "στόχος δεν είναι μόνο να εναρμονιστεί η χώρα μας με όσα απαιτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά κυρίως να θεραπευθεί η άνιση μεταχείριση που ίσχυε μέχρι σήμερα για τους άνδρες γονείς δημοσίους υπαλλήλους των οποίων η σύζυγος δεν εργάζεται !!!!!!!!!!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top