Ο ΧΑΜΟΣ: Στα μαχαίρια κυβέρνηση, αντιπολίτευση και Χρυσή Αυγή για το έγκλημα στο Κερατσίνι

Ανταλλαγή σκληρών και απαξιωτικών χαρακτηρισμών εκατέρωθεν

Ο ΧΑΜΟΣ: Στα μαχαίρια κυβέρνηση, αντιπολίτευση και Χρυσή Αυγή για το έγκλημα στο Κερατσίνι
​«Κόκκινο» χτύπησε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου ράπερ Παύλου Φύσσα και την φερόμενη εμπλοκή της Χρυσής Αυγής πίσω από το έγκλημα.

Τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μ.Βόριδης, όσο και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ν.Τσούκαλης επιτέθηκαν στην Χρυσή Αυγή προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτής της ΧΑ Μιχάλη Αρβανίτη.

«Το πολιτικό ζήτημα είναι μία διάσταση, η αντιμετώπιση μίας οποιασδήποτε ιδεολογίας εναντίον μίας άλλης ιδεολογίας είναι ένα μεγάλο θέμα, αλλά παραμένει στα πολιτικά πλαίσια, η αντιμετώπιση όμως ανθρώπων που συστηματικά βιαιοπραγούν και προέρχονται από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, γεννά και ζητήματα για τα οποία πρέπει να επιληφθεί η δικαιοσύνη. Όταν οργανωμένα σύνολα ενώνονται για να διαπράττουν εγκλήματα ή πλημμελήματα, αυτό λέγεται εγκληματική οργάνωση, ποία άλλη χρεία έχει η δικαιοσύνη για να επιληφθεί;» είπε ο κ.Βορίδης, ζητώντας από τη δικαιοσύνη να ενεργήσει

Στο ίδιο μήκος και ο κ.Τσούκαλης, ο οποίος χαρακτήρισε την Χρυσή Αυγή «εγκληματική οργάνωση», κατηγορώντας ωστόσο την κυβέρνηση πως «εθελοτυφλούσε»!

«Ακόμα στη χώρα δεν έχει ηχήσει συναγερμός και γι’ αυτό δυστυχώς την ευθύνη την έχουν οι δυνάμεις που τείνουν να κυριαρχήσουν στον τόπο» πρόσθεσε ο βουλευτής .

Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη, που εξαπέλυσε επίθεση κατά των συναδέλφων του βουλευτών και δη, εκείνων που είναι δικηγόροι, για τη στάση τους επί του θέματος.

«Είναι ντροπή και απαράδεκτο για συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης (Βορίδη και Τσούκαλη) να καταδικάζουν προτού δικάσουν εδώ, ένα κόμμα, την Χρυσή Αυγή», τόνισε.

Ο κ.Αρβανίτης υποστήριξε μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες της Χρυσής Αυγής, είχε προηγηθεί λεκτική αντιδικία μεταξύ του δράστη και του θύματος, για καθαρά "ποδοσφαιρικούς λόγους", όπως είπε.

"Καμία ανοχή για τα ναζιστειδή που ανεβαίνουν πανω και λένε ότι θέλουν… όπως μπήκαν έτσι θα βγούν … Από το Περαμα ως το Κερατσίνι κανενας φασίστας δεν θα μείνει" δήλωσε από την πλευρά της η βουλευτής του ΚΚΕ

Την κατάσταση χειροτέρεψε η φράση "να πάτε στο Άουσβιτς", που είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σ.Κοντονής, απευθυνόμενος προς τον κ. Αρβανίτη, την ώρα που ο τελευταίος αναφερόταν στη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι.

«Ντροπή σου, ντροπή σου. Τι είμαστε, Γερμανοί μωρέ ; Έλληνες πατριώτες είμαστε. Εσείς υπηρετείτε Γερμανούς τοκογλύφους. Ποιο Άουσβιτς, από τα Καλάβρυτα είναι ο παππούς μου», ήταν η απάντηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Αρβανίτης υποστήριξε πως ο δράστης δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, ενώ σε όσους λένε πως είναι χρυσαυγίτης, απάντησε ότι υποστηρίζουν τη Χρυσή Αυγή ένα εκατομμύριο κόσμος. Παράλληλα, ο κ.Αρβανίτης είπε ότι είναι ασυγχώρητο να καταδικάζεται η Χρυσή Αυγή για το έγκλημα χωρίς καν να έχει ξεκινήσει η προδικασία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top