Πλαστογράφηση των πρακτικών της Επιτροπής της Βουλής κατήγγειλε η Κωνσταντοπούλου

Νέα κόντρα για τον «Κώδικα Δικηγόρων»

Πλαστογράφηση των πρακτικών της Επιτροπής της  Βουλής κατήγγειλε η Κωνσταντοπούλου

Νέα κόντρα ξέσπασε στη Βουλή για τον Κώδικα Δικηγόρων, κατά την επεξεργασία του σχετικού νομοσχεδίου, με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου να καταγγέλλει πλαστογράφηση των πρακτικών της κοινοβουλευτικής επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε επιστολή μαζί με άλλους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Προεδρείο της Βουλής και κατήγγειλε στην Ολομέλεια ότι κατά την ψήφιση του «Κώδικα Δικηγόρων» στην αρμόδια επιτροπή οι εισηγητές των κομμάτων δεν δήλωσαν αν ψηφίζουν ή όχι το νομοσχέδιο , αλλά και ότι ο πρόεδρος της Επιτροπ��ς απαντούσε λέγοντας «κατά πλειοψηφία». «Έχουν νοθευτεί τα πρακτικά κατά τρόπον ώστε ο Βιρβιδάκης να ρωτά τον εαυτό του και να απαντά μόνος του ότι δήθεν εγκρίνεται κατά πλειοψηφία. Έχουν κατασκευαστεί πρακτικά όπου εμφανίζονται βουλευτές 166 φορές να απαντούν δεκτό, δεκτό. Ο νομοθέτης δεν μπορεί να είναι πλαστογράφος» υποστήριξε.

«Είχαμε ρητή και ανεπιφύλακτη δεδηλωμένη» υποστήριξε από τη πλευρά του ο προεδρεύων στη συνεδρίαση Χρήστος Μαρκογιαννάκης , ενώ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου ανέφερε ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με τη διαδικασία και ότι « η συζήτηση ήταν διεξοδική, διήρκεσε πάνω από 20 ώρες, δεχτήκαμε 27 νομοτεχνικές βελτιώσεις» .

«Εφάρμοσα την πρακτική που εφαρμόζουν χρόνια οι επιτροπές» απάντησε από την πλευρά του και ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο οποίος κατήγγειλε μάλιστα ότι δέχτηκε απειλητικά και υβριστικά μηνύματα ο ίδιος και η οικογένειά του «γιατί ετόλμησα να έχω άποψη», όπως ανέφερε!

«Ακολουθείται η αρχή της δεδηλωμένης και δεν μπορεί να τίθεται ζήτημα συνταγματικότητας» τοποθετήθηκε το ΚΚΕ, με τη Λιάνα Κανέλλη να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ: « Δεν μπορείτε να κατηγορείτε έλληνες βουλευτές για πλαστογραφημένα πρακτικά. Δεν επιτρέπεται. Αρνούμαι να ακολουθήσω».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top