Ξεσάλωσαν πάλι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη Βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)

Μίλησαν για "τουρκόσπορους και ανθέλληνες"

Ξεσάλωσαν πάλι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη Βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)

Φρασεολογία καφενείου ακούσαμε και σήμερα στην ελληνική Βουλή από την Χρυσή Αυγή με αφορμή μια αναφορά για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος (14η Σεπτεμβρίου).

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, χαρακτήρισε "τουρκόφωνους πράκτορες" τους μουσουλμάνους βουλευτές που πήγαν στα εγκαίνια του μουσείου στο σπίτι του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, ενώ έκανε λόγο και για "ανθέλληνες και τουρκοπροσκυνημένους μνημονιακούς".

Άμεση ήταν η αντίδραση του προεδρεύοντα Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος κάλεσε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΧΑ να συναινέσει στη διαγραφή των συγκεκριμένων υβριστικών φράσεων.

«Φωνάξτε τον φρούραρχο, δεν συναινώ» ήταν η απάντηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος, κάνοντας λόγο για "τουρκοφοβία, τουρκολαγνεία, τουρκόφιλη πολιτική από τους πρώην πρωθυπουργούς Γ. Παπανδρέου, τον οποίο και αποκάλεσε "Τζέφρι", και Κ. Καραμανλή".

Ο κ.Παππάς τόνισε "για τη Χρυσή Αυγή η πρωτεύουσα της Ελλάδας ήταν και θα είναι η Κωνσταντινούπολη", προκαλώντας την αντίδραση των γαλάζιων βουλευτώ��, στους οποίους απάντησε ο …. βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρης, ο οποίος φώναξε σε έναν από αυτούς "τράβα στην Ισταμπούλ, ρε".

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο βουλευτής της Χ.Α Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος φωνάζοντας είπε «Δεν είναι συνάδελφοι μας αυτοί οι τουρκόσποροι".

«Τη Μικρασία τη χάσαμε από την πλειοδοσία κάποιων αφρόνων της εποχής που ζήταγαν από τον ελληνικό στρατό να μην περιοριστεί στα μικρασιατικά παράλια, αλλά να φτάσει μέχρι την Κόκκινη Μηλιά», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Βίντεο star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top