Σαμαράς σε Σουλτς: Χωρίς προηγούμενο η κρίση στην Ελλάδα

«Βλέπω σημάδια εξόδου από την κρίση» τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωβουλής

Για κρίση στην Ελλάδα που δεν έχει προηγούμενο έκανε λόγο ο Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι παρά τις πολύ δύσκολες κοινωνικές συνθήκες υπάρχει αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού αλλά και των Ευρωπαίων εταίρων για ένα κοινό μέλλον για όλους «το οποίο θα βασίζεται στην αλληλεγγύη, την υπευθυνότητα και την ανάπτυξη».

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Μάρτιν Σουλτς τόσο τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας όσο και τις τελευταίες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

Όπως σημείωσε, η ελληνική Προεδρία είναι αποφασισμένη να συνεργαστεί πολύ στενά και σε διαβούλευση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς «είναι δημοκρατική υποχρέωσή μας αλλά και σημάδι αλληλεγγύης για όλους μας».

Ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, από την πλευρά του, σημείωσε ότι συμφωνήθηκαν οι γενικές κατευθύνσεις που θα παρουσιάσει η Ελλάδα στη διάρκεια της Προεδρίας της και ειδικότερα για τους ελέγχους των συνόρων, τη μετανάστευση αλλά και τον επιμερισμό του κόστους σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Μάλιστα, τόνισε χαρακτηριστικά ότι βλέπει «σημάδια εξόδου από το τούνελ στην Ελλάδα».

Ο ίδιος, εξέφρασε την απόλυτη στήριξη της Ευρωβουλής προς την Ελλάδα τόσο ενόψει της ελληνικής Προεδρίας, όσο και των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα: «Η στήριξη στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έχει ως στόχο την έξοδο της χώρας από τη κρίση παρά το γεγονός ότι δεν είμαστε ακόμη κοντά σε λύση».

Τέλος, ο Μάρτιν Σουλτς ότι συζητήθηκαν ορισμένα θεσμικά ζητήματα σε σχέση με τις επικείμενες ευρωεκλογές.

Βίντεο star

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top