ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ:Απολύονται ακόμη 1929 δημόσιοι υπάλληλοι-Καταργούνται οι οργανικές τους θέσεις

Σε καθεστώς κινητικότητας με κοινές υπουργικές αποφάσεις

​Ρεπορτάζ: Γ. Ευσταθίου

Εκδόθηκαν πριν από λίγο οι κοινές υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες καταργούνται 1929 θέσεις στο Δημόσιο που αφορούν είτε πλεονάζον προσωπικό είτε μόνιμους εργαζόμενους είτε υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Οι θέσεις που καταργούνται αφορούν εννέα υπουργεία, ανάμεσα τους και το υπουργείο Οικονομικών (595 καθαρίστριες)όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr.

Σημειώνεται ότι έχουν ήδη καταργηθεί με προηγούμενες αποφάσεις του κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης 2114 θέσεις εκπαιδευτικών, 2234 σχολικοί φύλακες , 16723 υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας, 53 οδηγοί του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Παράλληλα με νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο στις 23 Σεπτεμβρίου καταργούνται συνολικά 3521 θέσεις της δημοτικής αστυνομίας.

Όλοι μπαίνουν στο πρόγραμμα κινητικότητας, το οποίο στην 1η φάση περιλαμβάνει 12500 δημοσίους υπαλλήλους και πρέ��ει να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου και η 2 η φάση αφορά άλλους τόσους (12500) και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2013 !!!

Την ίδια ώρα οι δημοτικοί αστυνομικοί, όπως αναλυτικά γράψαμε στο star.gr, έχουν βγει στους δρόμους και έχουν διαδοχικές συναντήσεις στο υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Διοικητικής, ζητώντας γραπτές διαβεβαιώσεις πως ��α απορροφηθούν όλοι τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top