Εμπλοκή με την διαθεσιμότητα - Λείπουν 1000 άτομα απ'τις λίστες

Έτοιμο "plan B" από τον Κ.Αρβανιτόπουλο

«Εμπλοκή» φαίνεται πως υπάρχει με τις λίστες που παρέδωσαν οι πρυτάνεις στο υπουργείο Παιδείας για τη διαθεσιμότητα, καθώς στις περισσότερες από αυτές προκύπτει έλλειμμα διοικητικού προσωπικού και όχι πλεόνασμα, γεγονός που εμποδίζει την αξιολόγηση του προσωπικού!

Την ίδια ώρα ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος διαβεβαίωνει πως όλα θ�� είναι έτοιμα στην ώρα τους και πως έχει παραλάβει τις λίστες με την αξιολόγηση των δομών.

Ποιες λίστες όμως έχει παραλάβει το υπουργείο Παιδείας;

Μόνο από 4 μεγάλα πανεπιστήμια (Μετσόβιο, Αριστοτέλειο, Καποδιστριακό, Πατρών) είναι αξιοποιήσιμες οι λίστες, όλα τα υπόλοιπα πανεπιστήμια δηλώνουν σύμφωνα με πληροφορίες τα κ��νά τους και όχι το πλεόνασμα τους σε διοικητικό προσωπικό!

Πάντως, κύκλοι του υπουργείου Παιδείας λένε πως υπάρχει “plan b” στην περίπτωση που μπλοκάρει το θέμα.

Ποιο είναι το σχέδιο;

Το σχέδιο περιλαμβάνει αξιολόγηση από το ίδιο το υπουργείο παιδείας !!!

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, δεν θα γίνουν σήμερα οι σχετικές ανακοινώσεις, ενώ αναμένονται αύριο οι κοινές υπουργικές αποφάσεις οι οποίες θα προβλέπουν την κατάργηση των πλεοναζουσών οργανικών και προσωποπαγών θέσεων, μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, προσωπικού που προήλθε από αξιολόγηση.

Πάντως τόσο οι πρυτάνεις, όσο και οι πρόεδροι των ΤΕΙ, αλλά και οι εργαζόμενοι στα ιδρύ��ατα υποστηρίζουν ότι υπάρχει υποστελέχωση των διοικητικών υπηρεσιών. Όπως σημειώνουν, εάν το σχέδιο για να τεθούν οι 1500 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα τελικά προχωρήσει, τότε είναι ορατό το ενδεχόμενο τα πανεπιστήμια και τα τεχνολογικά ιδρύματα να μην μπορούν να λειτουργήσουν.

Βίντεο star

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top