Κοινή θεσμική δράση κατά της Χρυσής Αυγής ζητά το ΠΑΣΟΚ

Με επιστολή του γ.γ. της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στον πρόεδρο της Βουλής

Θέμα ανάληψης κοινής θεσμικής δράσης απέναντι στη Χρυσή Αυγή θέτει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με επιστολή του γραμματέα της Παναγιώτη Ρήγα, προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

«Τα κόμματα του συνταγματικού τόξου οφείλουν να αναλάβουν από κοινού δράσεις για την προστασία του πολιτεύματος, του Κοινοβουλίου και των πολιτών» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Ρήγας, ο οποίος ζητά να ενημερωθεί από τον κ. Μεϊμαράκη ο εισαγγελέας του ��ρείου Πάγου για τις «έκνομες ενέργειες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής».

Στην επιστολή του ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αναφέρει συγκεκριμένα:

«Κύριε Πρόεδρε,

Υπό το φως των νέων εγκληματικών δράσεων της Χρυσής Αυγής, τόσο κατά μελών του ΚΚΕ, όσο και κατά φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τελευταία τα γεγονότα στον Μελιγαλά, τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, οφείλουμε να τοποθετηθούμε και να αναλάβουμε από κοινού δράσεις για την προστασία του πολιτεύματος, για την προστασία του Κοινοβουλίου, για την προστασία των πολιτών μας.

Ως εκ τούτου ζητούμε να συγκαλέσετε, άμεσα, σε σύσκεψη τους Γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Συνταγματικού Τόξου, ώστε να ληφθούν αποφάσεις κοινής θεσμικής δράσης.

Επισημαίνουμε πως αίτημα για συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων για τους ίδιους λόγους είχε κατατεθεί την 4η Απριλίου 2013, δίχως να έχει σημειωθεί κάποια εξέλιξη.

Παράλληλα, τονίζουμε την ανάγκη να ενημερωθεί από τον Πρόεδρο της Βουλής ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου όσον αφορά στις έκνομες ενέργειες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Οι συμπεριφορές αυτές δείχνουν πόσο αναγκαία είναι η τροποποίηση της ποινικής νομοθεσίας, προκειμένου να ανακοπούν φαινόμενα οργανωμένης πολιτικής και κοινωνικής βίας, που προσβάλλουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, θέτουν σε κίνδυνο τις διεθνείς σχέσεις της χώρας και πλήττουν την κοινωνική συνοχή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top