Στην τελική ευθεία: Τα δύο σενάρια για το φόρο ακινήτων

Σε δημόσια διαβούλευση εντός της βδομάδας το σχέδιο νόμου

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια και τα σχέδια του ΥΠΟΙΚ για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.
Το σχέδιο νόμου θα παρουσιαστεί μέσα στην εβδομάδα, με το υπουργείο Οικονομικών να βρίσκεται στην τελική ευθεία έχοντας στο τραπέζι δύο σενάρια:
A) Αγροτεμάχια : Μέσος όρος στα 10 ευρώ ανά στρέμμα για αγροτεμάχια που βρίσκονται εκτός σχεδίου. Για τις καλλιεργούμενες αγροτικές εκτάσεις, ο φόρος θα κυμαίνεται στα 4-6 ευρώ (θα είναι χαμηλότερος για τους κατ' επάγγελμα αγρότες), ενώ στα παραθαλάσσια «φιλέτα» θα φτάνει και τα 40 ευρώ ανά στρέμμα.
Ακίνητα: 33 κλιμάκια φορολόγησης, με το ποσό ανά τετραγωνικό να κυμαίνεται από 2 ως και 23,1 ευρώ.
B) Αγροτεμάχια: Μέσος στρεμματικός φόρος για τα αγροτεμάχια 10 ευρώ, με το πρώτο κλιμάκια να αντιστοιχεί σε φόρο 2 ευρώ ανά στρέμμα. 10 συντελεστές για τον υπολογισμό
Ακίνητα: 20 συντελεστές για τα ακίνητα
Σύμφωνα και με τα δύο σενάρια από τον Ενιαίο Φόρο θα απαλλάσσονται άτομα με χαμηλά εισοδήματα που προσδιορίζονται στις 7.000 ευρώ, συν 1.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος, σύζυγο ή τέκνα, ενώ το σύνολο της επιφάνειας των ακίνητων τους δεν πρέπει να ξεπερνά τα 200 τετραγωνικά, τα 500 τετραγωνικά αν πρόκειται για εντός σχεδίου οικόπεδα, και τα έξι στρέμματα για αγροτεμάχια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top