Αβραμόπουλος: πρότεινε με επιστολή στον Σαμαρά να αγοράσει ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ το υπ. Άμυνας

Στα άκρα η σχέση του με τον Στουρνάρα

Επιστολή έστειλε ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την αμυντική βιομηχανία, η οποία τείνει να δημιουργήσει κυβερνητικό πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός άμυνας απέστειλε ολοκληρωμένη πρόταση στον πρωθυπουργό για τη σωτηρία της αμυντικής βιομηχανίας (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ), η οποία έρχεται σε αντίθεση με τη λύση που προκρίνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αν και δέχεται την εκκαθάριση εν λειτουργία των επιχειρήσεων της αμυντικής βιομηχανίας, προτείνει αμέσως με νόμο να αγοραστούν οι τρεις εταιρείες από το ΥΕΘΑ, καθώς είναι ιδιαίτερα απαραίτητες για την ελληνική άμυνα.

«Μόνο έτσι θα καταστούν βιώσιμες και δεν θα κλείσουν», φέρεται να εκτιμά ο Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος έθεσε το θέμα της αναγκαιότητας της αμυντικής βιομηχανίας για τη χώρα και στην τελευταία συνεδρίαση των ομολόγων του της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η διαφωνία με τον Γιάννη Στουρνάρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών φαίνεται να διαφωνεί πλήρως με την πρόταση του υπουργού Άμυνας, ενώ συνολικότερα το κλίμα μεταξύ των δυο ανδρών είναι ιδιαίτερα βαρύ.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Γιάννη Στουρνάρα, επικαλούμενος συνάντηση με Βέλγο αξιωματούχο, όταν ο υπουργός Οικονομικών όρισε και ανακοίνωσε διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Άμυνας( υπεύθυνο για την ΕΛΒΟ), την αναπληρώτρια υπουργό Φώφη Γεννηματά( για την ΕΑΣ) και τον Ασημάκη Παπαγεωργίου (για την ΛΑΡΚΟ), αφού δεν μπορούσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο Γιάννης Στουρνάρας απέστειλε στο τέλος της εβδομάδας την απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στο e-mail της τρόικας χωρίς να λάβει υπόψη του την πρόταση του Δημήτρη Αβραμόπουλου για εξαγορά τ��ν αμυντικών βιομηχανιών από το υπουργείο Άμυνας.

Από την άλλη στο Πεντάγωνο υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για τον Γιάννη Στουρνάρα και το επιτελείο του.

Ωστόσο, δυσαρέσκεια υπάρχει στο Μαξίμου για την επιστολή του υπουργού Άμυνας εκφράζεται και από στελέχη του Μαξίμου, καθώς θεωρούν ότι ο Δ. Αβραμόπουλος πέταξε ''το μπαλάκι'' στον πρωθυπουργό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top