Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research: Ακομμάτιστο δήμαρχο θέλουν οι πολίτες

Ποια είναι τα ιδανικά προσόντα που πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι;

Μεγάλες ανατροπές φέρνουν στο πεδίο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα συμπεράσματα της νέας δημοσκόπησης της ΚΑΠΑ Research για τις επ��κείμενες δημοτικές εκλογές του 2014.

Ενδεικτικό είναι ότι το 67,4% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι δεν πρέπει να έχουν κομματική ταυτότητα, σπάζοντας έτσι τους δεσμούς που μέχρι σήμερα είχαν τα κόμματα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

vima3.jpg

Επίσης οι πολίτες ζητούν φρέσκα πρόσωπα, που δεν έχουν καεί στον πολιτικό στίβο, αφού με 48,3% τονίζουν ότι ο ιδανικός υποψήφιος θα πρέπει να είναι μέχρι τώρα αμέτοχος στα δημοτικά δρώμενα, ενώ το 44% υποστηρίζει ότι θα πρέπει να είναι άνω των 40 ετών.

vima4.jpg

Από τη νέα δημοσκόπηση το δίλημμα μνημόνιο – αντιμνημόνιο φαίνεται ότι έχει ξεφουσκώσει, με το 42,5% να δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει αν ο υποψήφιος που θα προτιμήσει υπέρ ή κατά του μνημονίου, ενώ σαφή προτίμηση δείχνουν οι πολίτες σε υποψήφιο της Κεντροαριστεράς.

Σε ποσοστό 24,9% οι πολίτες δηλώνουν ότι θα προτιμούσαν έναν υποψήφιο από την Κεντροαριστερά. Το ποσοστό αυτό μάλιστα διπλασιάζεται σχεδόν στο 44,9% όταν ερωτούνται τι θα ψήφιζαν αν στο δεύτερο γύρο των εκλογών υπήρχε αναμέτρηση ανάμεσα σε έναν υποψήφιο της Κεντροαριστεράς και έναν της Κεντροδεξιάς

vima2.jpg

Όσον αφορά στους πιο προβληματικούς δομείς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι πολίτες σε ποσοστό 73,7% θεωρούν την κοινωνική πολιτική, τις υποδομές (73,6%), την τοπική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα (83,9%) και την καθαριότητα (66,3%).

vima5.jpg

Τέλος έξι στους δέκα δηλώνουν ότι για το πρόβλημα χρηματοδότησης των Δήμων κύρια αιτία είναι η κακοδιαχείριση τ��ν πόρων που υπάρχουν, ενώ 81,3% υποστηρίζει ότι είναι κακή η οργάνωση και η αξιοποίηση του προσωπικού στους δήμους.

Δημοφιλέστεροι τέλος δήμαρχοι αναδεικνύονται οι:

Σταύρος Αρναουτάκης, περιφερειάρχης Κρήτης
Κωνσταντίνος Αργυρός, Θεσσαλίας
Αλέξανδρος Καχριμάνης, Ηπείρου
Γιάννης Σγουρός, Αττικής
Ιωάννης Μαχαιρίδης, Νοτίου Αιγαίου
Οι 10 δημοφιλέστεροι δήμαρχοι:
Γιώργος Ιωακειμίδης, δήμαρχος Νίκαιας
Διονύσης Χατζηδάκις, Παλαιού Φαλήρου
Νικόλαος Ζενέτος, Ιλίου
Σίμος Δανιηλίδης, Νεάπολης-Συκεών
Νικόλαος Σαράντης, Αγίων Αναργύρων
Ανδρέας Παχατουρίδης, Περιστερίου
Σταύρος Κασιμάτης, Κορυδαλλού
Ευάγγελος Λαμπράκης, Αλεξανδρούπολης
Ιωάννης Μπουτάρης, Θεσσαλονίκης
Ηρακλής Γκότσης, Νέας Ιωνίας vima1.jpg
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top