Α. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Το «success story» είναι κωδική ονομασία για τρίτο μνημόνιο

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη λύση, είπε

Α. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Το «success story» είναι κωδική ονομασία για τρίτο μνημόνιο

​Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο Βελλίδειο και από το βήμα της 78ης ΔΕΘ παρουσίασε το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός του στους παραγωγικούς φορείς στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, τόνισε πως στόχος του είναι η ανόρθωση της οικονομίας με τρόπο βιώσιμο. Δηλαδή, με δημόσιες επενδύσεις, αλλά και με την ανάπτυξη του τομέα της κοινωνικής οικονομίας.

«Αυτός είναι, άλλωστε, και ο μόνος τρόπος για την άμεση δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», είπε.

Η σταθεροποίηση της οικονομίας και η προστασία της κοινωνίας αποτελούν πυλώνες του ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τη συντεταγμένη και κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση και την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση του τόπου», ανέφερε.

«Πρώτον, μέσα από τη σταθεροποίηση της οικονομίας, που ήδη συμπύκνωσα στο τρίπτυχο: πρωτογενές πλεόνασμα, ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και ρευστότητα στην αγορά, δεύτερον, με την αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης, και τρίτον, την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης σε πέντε αλληλένδετα και συμπληρωματικά παραγωγικά συμπλέγματα, από τα οποία αναδεικνύονται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας.»

Άσκησε δριμεία κριτική στον κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κατηγορώντας τον έχει ως στόχο να προλειάνει το έδαφος για το τρίτο μνημόνιο που είναι έτοιμος να υπογράψει. «Έγινε πια σε όλους ξεκάθαρο, ότι το περίφημο “success story” δεν είναι παρά η κωδική ονομασία για τ�� τρίτο μνημόνιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε, μάλιστα, αν κάποιος πιστεύει στα αλήθεια ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα ύφεσης όσο συνεχίζονται τα μνημόνια, «τη στιγμή μάλιστα που αυτό έχει συμφωνηθεί και υπογραφεί από τον κ. Σαμαρά, από το Νοέμβριο του 2012». «Δυστυχώς ο πρωθυπουργός δε σας ρώτησε. Επέλεξε να περιγράψει μελλοντικούς παραδείσους, όταν η χώρα ζει μια κόλαση», συμπλήρωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top