Στον αέρα η διαθεσιμότητα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων

Η εμπλοκή από ��ους πρυτάνεις και το σχέδο Β της κυβέρνησης

Εμπλοκή εμφανίζεται στην επίτευξη του μνημονιακού στόχου της κυβέρνησης που προβλέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι, μετά από τη σθεναρή άρνηση των πρυτάνεων να παραδώσουν τη λίστα με την κινητικότητα 1.500 περίπου διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Η κυβέρνηση πάντως είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην εφαρμογή του μέτρου και όπως διαρρέεται, έχει έτοιμο το «σχέδιο Β» που είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει από Δευτέρα, στέλνοντας έτσι τελεσίγραφο προς τους πρυτάνεις ότι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ θα μπουν στη διαθεσιμότητα με ή χωρίς τη συναίνεσή τους.

Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να γίνει αυτό είτε με νόμο, είτε με κοινή υπουργική απόφαση, οπότε και το υπουργείο Παιδείας θα πάρει πάνω του την κατάσταση.

Οι πρυτάνεις έχουν διορία να παραδώσουν τη λίστα μέχρι το βράδυ της Κυριακής, ενώ ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος δηλώνει σε συνεργάτες του ότι θα κάνει ότι χρειαστεί για να πετύχει τον μνημονιακό της στόχο η κυβέρνηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top