Σαμαράς: κήρυκες της καταστροφής τα ακραία κόμματα

Ομιλία σε εκδήλωση με οργανώσεις νεολαίας από τη Μεσόγειο

Σαμαράς: κήρυκες της καταστροφής  τα ακραία κόμματα

Να σπάσουν την αδράνεια του συστήματος ζήτησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τις νέες και τους νέους από 9 οργανώσεις νεολαίας της Μεσογείου, που συμμετείχαν στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για την απασχόληση.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή, χωρίς να κατανομάσει τα συγκεκριμένα κόμματα, λέγοντας ότι « κάποιοι προσπαθούν να σας πείσουν ότι τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει, αν δεν γκρεμιστούν τα πάντα κι αν δεν βυθιστούμε όλοι σε ένα καταστροφικό χάος».

Συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός για το ίδιο ζήτημα: «Δεν πιστεύουν σε σας. Είναι κήρυκες της καταστροφής, φανατικών ακραίων ιδεολογιών που παντού χρεοκόπησαν, αφού προηγουμένως οδήγησαν κοινωνίες ολόκληρες σε ερείπια» .

Όσον αφορά τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, ανέφερε: «Ολόκληρη η περιοχή μας έχει αποσταθεροποιηθεί. Κάποιες στιγμές πολλοί φοβούνται - όλοι φοβόμαστε - ότι είναι έτοιμη να αναφλεγεί. Για διαφορετικούς λόγους, σε διαφορετικά σημεία της, έχουμε αληθινούς πολιτικούς σεισμούς να αποσταθεροποιούν κοινωνικές ισορροπίες ακόμα και πολιτεύματα» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι αξίες όπως Δημοκρατία, Ελευθερία, Δικαιοσύνη, ευκαιρίες και ίση πρόσβαση όλων σε αυτές τις ευκαιρίες, είναι προϋποθέσεις για να υπάρξει δημιουργικότητα και ανάπτυξη, αλλά πρόσθεσε ότι αυτό είναι η μισή αλήθεια.

Όπως διευκρίνισε «ακόμα κι αν τα εξασφαλίσει κανείς όλα αυτά, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα υπάρξει αυτόματα ανάπτυξη. Χρειάζεται και η πρωτοβουλία και η θέληση και το όραμα των ανθρώπων, να πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους, να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να κάνουν αυτό που έκαναν πάντα οι λαοί της Μεσογείου, να αναζητήσουν νέους τρόπους, νέους δρόμους, νέα σύνορα». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top