Αποκάλυψη πρώην μέλους ΕΚΤ: Η Μέρκελ έως τα μέσα του 2012 σας ήθελε εκτός ευρώ!

«Την έπεισαν οι σύμβουλοι της κάνοντας λόγο για απρόβλεπτους κινδύνους»

Αποκάλυψη πρώην μέλους ΕΚΤ: Η Μέρκελ έως τα μέσα του 2012 σας ήθελε εκτός ευρώ!

Ποιος δεν θυμάται τον καθημερινό βομβαρδισμό μέχρι και πριν από μερικούς μήνες δηλώσεων και εκτιμήσεων για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ; Φαίνεται πως τελικά βρεθήκαμε πολύ κοντά στον… γκρεμό!

Όπως αποκαλύπτει ο Λορένζο Μπίνι Σμπάγκι, ένα από τα έξι μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ έως τον Νοέμβριο του 2011, στο βιβλίο του με τίτλο «Πεθαίνοντας από τη Λιτότητα», η Μέρκελ εξέταζε και μάλιστα πολύ σοβαρά την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ!

Όπως αναφέρει ο τραπεζίτης από τη Φλωρεντία, η Γερμανίδα καγκελάριος θα μπορούσε να φύγει από την ευρωζώνη χωρίς να προκληθεί μη διαχειρίσιμη χρηματοοικονομική αναταραχή.

«Ο Βενιζέλος είπε “όχι” στον Σόιμπλε για “αναίμακτη” έξοδο από το ευρώ»

Ο Ιταλός τεχνοκράτης αφηγείται την περίοδο από τις αρχές του 2011 και μετά κάνοντας λόγο για «τοξικό» κλίμα για την Ελλάδα στην Ευρώπη.

Μάλιστα, αναφέρει ότι ο Σόιμπλε έφερε πρόταση στον Ευάγγελο Βενιζέλο (τότε υπουργό Οικονομικών) για έξοδο από την ευρωζώνη, την οποία ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέρριψε.

Συγκεκριμένα, ο Σμπάγκι αναφέρθηκε σε περιστατικό στο πλαίσιο του Ecofin στο Βρότσλαβ της Πολωνίας στις 16 Σεπτεμβρίου, αποκαλύπτοντας ότι ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ πρότεινε “βελούδινη” έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ με στήριξη από τους ευρωπαίους εταίρους της. Όπως τονίζει, «ο Ευάγγελος Βενιζέλος απέρριψε την πρόταση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top