Μητσοτά��ης: Θα κοπούν οι άδειες για χρήση υπολογιστή στο Δημόσιο!

Ήταν 6 μέρες το χρόνο – «Αντιστοιχεί σε 5.000 προσλήψεις»

Το τέλος της άδειας για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Δημόσιο προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μιλώντας στο Σκάι, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμι��ης τόνισε ότι οι εργατοώρες που θα προκύψουν από την κατάργηση της συγκεκριμένης άδειας που αντιστοιχεί σε έξι μέρες στο έτος, ισοδυναμούν σε πρόσληψη επιπλέον 5.000 υπαλλήλων! Η συγκεκριμένη «άδεια θεσπίστηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση, στις 12 Ιουνίου 1989, η οποία στη συνέχεια κυρώθηκε με το Νόμο 1876/1990.
Αναφερόμενος, εξάλλου, στην κινητικότητα, για την οποία θα υπάρξει σήμερα σύσκεψη στις 13.00 στο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο όχι απλά για ένα προαπαιτούμενο αλλά και για ένα χρήσιμο εργαλείο διαχε��ρισης του προσωπικού του Δημόσιου.
Παράλληλα, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα πετύχει τον στόχο των 12.500 υπαλλήλων σε κινητικότητα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ αναφερόμενος στο δεύτερο κύμα κινητικότητας για άλλους 12.500 μέχρι το τέλος του έτους, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε πως δεξαμενές για την εύρεση προσωπικού θα είναι, μεταξύ άλλων, οι ΟΤΑ, όπου θα καταγραφούν πλεονασμοί αλλά και ελλείψεις, ο δεύτερος γύρος αξιολόγησης στην Υγεία, και η αξιολόγηση της «περιφέρειας του δημοσίου», δηλαδή τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου.
Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης δεν απέκλεισε την πιθανότητα να υπάρξουν απολύσεις στις αμυντικές βιομηχανίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top