Αρβανιτόπουλος: Πρόσχημα η Παιδεία για τον Τσίπρα. Θέλει απλά να ρίξει την κυβέρνηση

«Δεν υπάρχουν κενά φέτος, είναι ψεύδη τα όσα λέγονται»

Αρβανιτόπουλος: Πρόσχημα η Παιδεία για τον Τσίπρα. Θέλει απλά να ρίξει την κυβέρνηση

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα πραγματοποίησε ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι χρησιμοποιεί την παιδεία ως πρόσχημα για να εξυπηρετεί τα πολιτικά σχέδιά της.

«Το θέμα με τις απεργίες είναι μια πολιτική που πηγάζει από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία έχει ως πρόσχημα την Παιδεία και στοχεύει στην ανατροπή της κυβέρνησης» τόνισε ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας «υποκινεί τους μαθητές σε κινητοποιήσεις και το έδειξε και η παρουσία του χθες», ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν φέτος κενά παρά τις αποχωρήσεις εκπαιδευτικών: «Αν και φέτος έχουμε 18.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς, η εικόνα στην επικράτεια είναι πολύ καλή. Δεν υπάρχουν κενά. Αν μιλάμε σήμερα για κενά, αυτό είναι ψευδές».

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι έγινε μεγάλη προσπάθεια για να αποφευχθεί η διαθεσιμότητα 7.500 υπαλλήλων: «Αποδείξαμε στην τρόικα ότι δεν υπάρχουν αυτά τα νούμερα, τους δείξαμε τις ιδιαιτερότητες και τελικά αποφασίστηκε να μπουν 2.100 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα». Μάλιστα, ο ίδιος εξήγησε ότι υπάρχει μέριμνα γι’ αυτούς καθώς «το υπουργείο προσπαθεί να τους πρ��φυλάξει από την απόλυση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top