Με οδηγό το πρωτογενές πλεόνασμα: Πιέζει για «πάγωμα» μέτρων η κυβέρνηση

Στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια, μετά τις γερμανικές εκλογές η ηγεσία της τρόικας

Με οδηγό το πρωτογενές πλεόνασμα: Πιέζει για «πάγωμα» μέτρων η κυβέρνηση

Στην Αθήνα θα βρίσκονται από σήμερα τα πρώτα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας τα οποία θα περάσουν από μικροσκόπιο το πρωτογενές πλεόνασμα, την πορεία υλοποίησης του προϋπολογισμού στο οκτάμηνο αλλά και τις αναθεωρημένες προβλέψεις του υπουργείου Οικονομικών.

Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα εστιάσει -μεταξύ άλλων- στην ολοκλήρωση της μετακίνησης 12.500 υπαλλήλων έως το τέλος Σεπτεμβρίου και άλλων 12.500 έως το τέλος Δεκεμβρίου, στη λήψη οριστικών αποφάσεων για την αμυντική βιομηχανία (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ) και στο νέο πλαίσιο για τη φορολογία της ακίνητης περιουσίας, με φόντο πάντα την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο.

Οι έλεγχοι θα ετοιμάσουν το έδαφος για την άφιξη των επικεφαλής της τρόικας (Τόμσεν, Μαζούχ, Μορς) μετά τις γερμανικές εκλογές, ώστε να οριστικοποιηθούν οι νέες περικοπές για τον προϋπολογισμό του 2014 αλλά και να συμφωνηθούν τα μέτρα που θα πρέπει να καλύψουν το δημοσιονομικό κενό της διετίας 2015-16.

Σύμφωνα με τις εκθέσεις ΕΕ και ΔΝΤ εντός του Σεπτεμβρίου θα καταρτιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για την περίοδο 2014-17.

Ωστόσο η κυβέρνηση με οδηγό το πρωτογενές πλεόνασμα στοχεύει στο να πιέσει όχι απλά να αναθεωρηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι αλλά να παγώσουν οι αποφάσεις για τα μέτρα της περιόδου 2015-16 προκειμένου να μην υπάρξουν νέες πιέσ��ις στην κοινωνία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top