ΓΚΑΛΟΠ: «Όχι» σε πρόωρες εκλογές λένε οι πολίτες

Στο 1% η «ψαλίδα» ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Σαμαράς

ΓΚΑΛΟΠ: «Όχι» σε πρόωρες εκλογές λένε οι πολίτες

Πρώτη ανάρτηση: 12/09/2013 00:27

Αρνητική είναι η πλειονότητα της κοινής γνώμης στο ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών! Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου και ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό του Σκάι, το 60% των ερωτηθέντων τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών, έναντι 40% που τάσσεται υπέρ και 2% που δεν έχει γνώμη. Το 57%, πάντως, θεωρεί πως η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία και το 38% έχει αντίθετη γνώμη.

Στην πρόθεση ψήφου, με την αποχή στο 23%, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 28%. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 13% και έπονται το ΠΑΣΟΚ με 7%, το ΚΚΕ με 6,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,5%. Οριακά φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή η ΔΗΜΑΡ, που λαμβάνει 2,5%, με ποσοστό στατιστικού λάθους στο 1%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 46%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 40%.

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, με ποσοστό 35% ενώ το 32% των ερωτηθέντων απαντά «κανένας» κα�� ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 31%.

Καταλληλότερη κυβέρνηση είναι για το 28% των ερωτηθέντων μία κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ενώ το 23% προτιμά κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, το 45% απαντά «καμία από τις δύο».

Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 39% και ακολουθούν Ανεξάρτητοι Έλληνες (35%), ΝΔ και ΔΗΜΑΡ (30%), ΚΚΕ (26%), ΠΑΣΟΚ (19%) και τέλος η Χρυσή Αυγή (15%).

Αν και κανείς αρχηγός δεν συγκεντρώνει περισσότερες θετικές γνώμες απ’ ότι αρνητικές, πιο δημοφιλής είναι ο Αντώνης Σαμαράς με 37%, μία ποσοστιαία μονάδα μπροστά από τον Αλέξη Τσίπρα (36%). Ακολουθούν οι Φ. Κουβέλης (33%), Πάνος Καμμένος (31%), Δημήτρης Κουτσούμπας (22%), Ευάγγγελος Βενιζέλος (21%) και Νίκος Μιχαλολιάκος (15%).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top