Κουβέλης από ΔΕΘ: Αναδιαπραγμάτευση γιατί το δημοσιονομικό πρόγραμμα δεν βγαίνει

Χαρακτήρισε «επικοινωνιακή πολιτική» τα περί πλεονάσματος

Αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου ζήτησε από τη ΔΕΘ ο Φώτης Κουβέλης, δηλώνοντας ότι το δημοσιονομικό πρόγραμμα δεν βγαίνει.

«Το δημοσιονομικό πρόγραμμα δεν βγαίνει. Χρειάζεται ανακοπή και της λιτότητας και της ύφεσης και είναι η ώρα για μια καινούρια διαπραγμάτευση, για αναδιαπραγμάτευση των Μνημονίων» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Όπως τόνισε ο ίδιος, «η χώρα δεν χρειάζεται άλλα μνημόνια» αλλά να ανακόψει τον δρόμο της ύφεσης και της λιτότητας: «Μόνο με την ανάπτυξη είναι δυνατό να εξασφαλίσουμε την πορεία προς έξοδο από την κρίση».

Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε «επικοινωνιακή πολιτική» τα περί πρωτογενούς πλεονάσματος και σημείωσε: «Δεν χρειάζεται καμιά επικοινωνιακή πολιτική η οποία εξωραΐζει την κατάσταση. Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι πρωτογενές πλεόνασμα με το δεδομένο ότι δεν υπολογίζονται οι δημόσιες δαπάνες, οι οποίες δεν εκταμιεύονται, δεν γίνονται. Δεν υπολογίζεται ακόμη ότι το ελληνικό δημόσιο οφείλει. Οφείλει σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, οφείλει στους Έλληνες πολίτες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top