Διάλογος Μιχελάκη με δημάρχους για τον εκλογικό νόμο στην αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του ΥΠΕΣ με εκπροσώπους της ΚΕΔΕ

Συνεχίζεται ο διάλογος με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης που ξεκίνησε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης για το νέο τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών σ

Στη συνάντηση πο�� είχε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης με εκπροσώπους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), αποφασίστηκε η σύσταση κοινών ομάδων εργασίας που θα συζητήσουν τις λεπτομέρειες του νέου εκλογικού νόμου που θα ισχύσει στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε από την πλευρά του ότι η κυβέρνηση επιμένει σε ένα εκλογικό σύστημα που θα μπορεί να οδηγή��ει στο ακηδεμόνευτο των ΟΤΑ, έχοντας εμπιστοσύνη στην κρίση των τοπικών κοινωνιών και με στόχο την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες. «Στόχος είναι να σπάσουμε τις κομματικές γραμμές στις τοπικές κοινωνίες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης

Ο επικεφαλής της ΚΕΔΕ ο κ. Ασκούνης δήλωσε ότι από την πλευρά της η ΚΕΔΕ εντάσσει τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο σε μια γενικότερη ατζέντα αναβάθμισης του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του δημόσιου βίου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και τα οικονομικά των δήμων, ενώ για τους εργαζόμενους στα δημοτικά ραδιόφωνα ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι οι Δήμοι είναι αρμόδιοι να κρίνουν τις δομές και τις υπηρεσίες τους και ότι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί αποτελούν δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top