Στον Μητσοτάκη αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ: Άλλο η κινητικότητα, άλλο οι απολύσεις

«Να απομακρυνθούν το ταχύτερο οι επίορκοι»

Τον τρόπο κάλυψης των κενών θέσεων του Δημοσίου από τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα συζήτησαν αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ ζήτησε:

α) Να προσδιοριστούν όλα τα κενά του Δημοσίου από τα Υπουργεία και τους φορείς κατά ειδικότητα.

β) Να συμπληρωθούν αυτά από τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα, με βάση την αξιολόγηση και τα προσόντα τους.

γ) Να τηρηθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις (όπως για την Δημοτική Αστυνομία και τους καθηγητές των Τεχνικών Λυκείων) πράγμα που αφορά και άλλα Υπουργεία.

δ) Να υπάρξει πλήρης ενημέρωση των ενδιαφερομένων εργαζομένων για την όλη διαδικασία.

Παράλληλα, η Χαριλάου Τρικούπη τόνισε ότι πρέπει να αποσυνδεθεί η κινητικότητα από τις απολύσεις, ενώ ζήτησε «να δοθεί η δυνατότητα εθελοντικών αποχωρήσεων με πρόωρη συνταξιοδότηση ιδιαίτερα για συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων σε διαθεσιμότητα» .

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι «πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την κατάληξη Πειθαρχικών (ώστε να απομακρυνθούν οι επίορκοι και οι έχοντες πλαστά πιστοποιητικά) και επίσης να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την αντιμετώπιση του θέματος των «προσωρινών διαταγών"».

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο γ.γ. Δημήτρης Στεφάνου, ενώ την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ την αποτελούσαν ο υπεύθυνος της ΚΟ για την Δημόσια Διοίκηση Γιώργος Ντόλιος, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Κ. Πιερρακάκης και τα μέλη της Γραμματείας Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου Γιώργος Κουτρουμάνης και Χρήστος Πρωτόπαπας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top