Αβραμόπουλος: να δημιουργήσουμε μια όαση ασφάλειας στην περιοχή

Επίσκεψη στην Ταξιαρχία Νοτιανατολικής Ευρώπης στον Τύρναβο

Αβραμόπουλος: να δημιουργήσουμε μια όαση ασφάλειας στην περιοχή

Την Ταξιαρχία Νοτιοανατολικής Ευρώπης (South Eastern European Brigade - SEEBRIG) που εδρεύει στον Τύρναβο, επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπου παρέστη στην αλλαγή Προεδρίας της Πολιτικο – Στρατιωτικής Συντονιστικής Επιτροπής της Διυπουργικής Επιτροπής Συντονισμού Θεμάτων Άμυνας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπως και στην αλλαγή Διοικήσεως της SEEBRIG.

«Σήμερα, εδώ στον Τύρναβο σε αυτήν την πραγματικά όμορφη γεμάτη συμβολισμούς τελετή, παραδόθηκε η διοίκηση της SEEBRIG σε Τούρκο Ταξίαρχο στο πλαίσιο της συνεργασίας ανάμεσα σε όλες τις χώρες της περιοχής. Εκείνο που τόνισα κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας μου είναι η ανάγκη να απαλλαγεί το συντομότερο δυνατόν η ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης από το όποιο κακό της παρελθόν, μέσα από σχέσεις συνεργασίας αλληλεγγύης, φιλίας. Να δημιουργήσουμε μία όαση ασφάλειας για όλους τους λαούς της περιοχής» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αβραμόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο περιθώριο της τελετής ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας των Σκοπίων Ταλάτ Τζαφέρι, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν τις αμυντικές σχέσεις των δύο χωρών.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε επίσης την 1η Στρατιά και το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), όπου ενημερώθηκε για τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top