Πλάτωνας: Ο Έλληνας αδέσποτος σκύλος που έκλεψε την καρδιά του Γιούνκερ!

Τον βρήκε στη Σάμο και τον υιοθέτησε - «Αυτός ο Έλληνας είναι η μεγάλη μου αδυναμία»!

Πλάτωνας: Ο Έλληνας αδέσποτος σκύλος που έκλεψε την καρδιά του Γιούνκερ!

Πρόκειται για τον μακροβιότερο πρωθυπουργό χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον πρόεδρο του Eurogroup που διαχειρίστηκε τις πιο δύσκολες στιγμές της ευρωκρίσης. Κι, όμως, ένας… Έλληνας τον κάνει ό,τι θέλει!

Ο λόγος για τον πρώην επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Πλάτωνα, τον σκύλο που βρήκε και υιοθέτησε στη Σάμο!

Ο Λουξεμβούργιος πολιτικός, ο οποίος παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία τον περασμένο Ιούλιο, εξαιτίας ενός σκανδάλου υποκλοπών, οδηγώντας το Μεγάλο Δουκάτο σε πρόωρες εκλογές, μίλησε στο τηλεοπτικό Doc του Λουξεμβούργου για την προσωπική του ζωή.

Εκεί, αποκάλυψε ότι η μεγάλη του αδυναμία ονομάζεται Πλάτωνας, για να διευκρινίσει ότι δεν εννοεί τον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο τον οποίο επίσης θαυμάζει, αλλά τον πιστό του σκύλο!

«Ο σκύλος μου ονομάζεται Πλάτων και τον είχα πάρει κουτάβι από το νησί της Σάμου. Τον έχω εκπαιδεύσει να κάνει πάρα πολλά πράγματα, αλλά κάποιες φορές εξακολουθεί να κάνει σφάλματα» δήλωσε ο Γιούνκερ, για να προσθέσει ότι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο αγαπά τον Πλάτωνα είναι λόγω καταγωγής: «Είναι ένας αληθινός Έλληνας και εγώ αγαπώ τους Έλληνες»!

Ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup, μάλιστα αποκάλυψε πως στις ελεύθερες του ώρες ανταλλάσει ευχαρίστως την ενασχόληση με την πολιτική με μια βόλτα με τον Πλάτωνα!

Αναφερόμενος, εξάλλου, στη σύζυγό του ο Γιούνκερ τόνισε ότι τη γνώρισε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 όταν σπούδαζε Νομική στο Στρασβούργο, ενώ σημείωσε ότι έχει τον πρώτο λόγο για τα πάντα στο σπίτι εκτός από τη γραβάτα που θα φορέσει ο ίδιος, όπου... πατάει πόδι!

Τέλος, ο Λουξεμβούργιος πολιτικός αποκάλυψε πως την ενασχόληση με την πολιτική την οφείλει στον πατέρα του, ο οποίος ήταν συνδικαλιστής μεταλλωρύχος και του ενέπνευσε τόσο την αγάπη για την πολιτική όσο και την καλή συνήθεια να διαβάζει εφημερίδες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top