Βενιζέλος σε δασκάλους: Υπάρχουν λύσεις παρά το αυστηρό δημοσιονομικό πλαίσιο

«Να εξασφαλίσουμε το βασικό: να λειτουργούν τα σχολεία»

Άνοιγμα στους εκπαιδευτικούς έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος βενιζέλος στη συνάντηση με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ).

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι, παρά το αυστηρό δημοσιονομικό πλαίσιο, μπορούν να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα μέσα από το διάλογο.

«Συζητήσαμε για τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν, πράγματι, στην εκπαίδευση αλλά το βασικό είναι τα σχολεία να λειτουργούν, να είναι ανοικτά, να μην δημιουργούνται προβλήματα στα παιδιά και στις οικογένειές τους. Όλα τα άλλα μπορούμε να τα συζητήσουμε καλόπιστα και να βρούμε λύσεις. Και μπορούμε να βρούμε λύσεις, παρά το αυστηρό δημοσιονομ��κό πλαίσιο» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

«Για μας το ολοήμερο σχολείο, τα ειδικά σχολεία για τα παιδιά με αναπηρία, η λειτουργία του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος, που παρέχει ένα θεμελιώδες αγαθό στην κοινωνία μας, είναι μη διαπραγματεύσιμο. Και θα κάνουμε και ως πυλώνας της Κυβέρνησης και ως κόμμα, τα πάντα προς την κατεύθυνση αυτή» κατέληξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top