Με τον πρωθυπουργό της Σερβίας συναντήθηκε στο Βελιγράδι ο Ν. Δένδιας

Υπογραφή Πρωτοκόλλου για την επανεισδοχή παράνομων μεταναστών

Με τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εσωτερικών της Σερβίας κ. Ivica Dačić συναντήθηκε σήμερα στο Βελιγράδι o Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολ��τη της Ελλάδας κ. Νίκος Δένδιας, ο οποίος υπέγραψε μαζί του το Πρωτόκολλο μεταξύ των Κυβερνήσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Σερβίας, για την εφαρμογή της Συμφωνίας με την ΕΕ για την επανεισδοχή παράνομων μεταναστών.

«Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πρωθυπουργό για τη μεγάλη τιμή που μου έκανε, να με προσκαλέσει στο Βελιγράδι και να μου δώσει την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και να υπογράψουμε το Πρωτόκολλο Επανεισδοχής μεταξύ Σερβίας Ελλάδας. Όπως ο κ. Πρωθυπουργός είχε την καλοσύνη να αναφέρει, μου επιτρέπετε να σας πω ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες θεωρούμε τη Σερβία και το σερβικό λαό όχι μόνο ως ιστορικούς συμμάχους, σε χρονική περίοδο ��ου υπερβαίνει τα 100 χρόνια, αλλά και ως στενούς φίλους» ανέφερες τις δηλώσεις του ο κ. Δένδιας,

Για την συνεργασία με τη Σερβία σε θέματα αρμοδιότητάς του ο κ. Δένδιας ανέφερε:

«Στα αρκετά θέματα της συνεργασίας του Υπουργείου μου έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία των Αστυνομιών μας και των Πυροσβεστικών Σωμάτων μας, αλλά δεν υπάρχει κάτι που να λέει ότι το καλό δεν μπορεί να γίνει καλύτερο. Γι’ αυτό συζητήσαμε καταρχήν πως μπορούμε να εμβαθύνο��με την αστυνομική συνεργασία, όπως επίσης να συνεννοηθούμε μαζί για τα θέματα αντιμετώπισης της διαφθοράς, στα οποία λόγω της πορείας μας έχουμε μία μεγάλη τεχνογνωσία στην ειδική Διεύθυνση της Ελληνικής Αστυνομίας».

Απαντώντας στο ερώτημα δημοσιογράφου για το θέμα της Συρίας ο Ν. Δένδιας δήλωσε :

«Όσον αφορά την Ελληνική Κυβέρνηση, καταρχήν παρότι δεν είναι ο τομέας δραστηριότητάς μου, όπως ξέρετε αυτά είναι θέματα του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργού του κ. Βενιζέλου και του Πρωθυπουργού του κ. Σαμαρά, παραταύτα δεν έχω καμία δυσκολία να σας πω ότι οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα δεσμεύεται από τις διεθνείς συνθήκες που έχει ήδη υπογράψει και οφείλει, όπως έκανε και πριν από λίγο ο κ. Πρωθυπουργός, να καταδικάσει απερίφραστα τη χρήση χημικών όπλων και μάλιστα εναντίον άμαχου πληθυσμού. Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα για την παγκόσμια κοινότητα του 21ου αιώνα. Είναι κάτι στο οποίο κανείς δεν δικαιούται να κλείσει τα μάτια του. ��πό κει και πέρα θα αναμείνουμε τη σχετική έκθεση της επιτροπής ερεύνης, ώστε η χώρα να καθορίσει την άποψή της για το θέμα. Στα διεθνή ζητήματα είμαστε πάντοτε εξαιρετικά προσεκτικοί και είμαστε υπέρ της παρουσίας ολοκληρωμένων λύσεων».

Ο Έλληνας Υπουργός συναντήθηκε στη συνέχεια με τον Α΄ Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Σερβίας κ. Aleksandar Vučić.

Στο πλαίσιο επίσης της διήμερης επίσκεψης στο Βελιγράδι ο κ. Νίκος Δένδιας συναντήθηκε χθες με εκπροσώπους ελληνικών εταιρειών και Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Σερβία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top