Καταπέλτης για Άκη η εισαγγελέας: Έφτιαχνε σπίτια με μίζες εις βάρος του ελληνικού λαού!

«Πάνω από 80 εκ. οι μίζες των TORM1» - «Να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών»

Καταπέλτης για Άκη η εισαγγελέας: Έφτιαχνε σπίτια με μίζες εις βάρος του ελληνικού λαού!

«Πλήρως αποδεδειγμένη από το άνοιγμα των λογαριασμών» χαρακτήρισε τη δωροδοκία του Άκη Τσοχατζόπουλου η εισαγγελέας.

«Ο κ. Τσοχατζόπουλος αξιοποίησε πλήρως τις δυνατότητες που του έδινε το περιβάλλον και το διάτρητο νομικό καθεστώς της εποχής εκείνης. Ήρθε σε συνεννόηση με εκπροσώπους όπλων και πήρε πολλά χρήματα» τόνισε η κα Αδειλίνη στην αγόρευση της, προσθέτοντας: «Του ήταν αδιάφορο το γεγονός ότι τα χρήματα που θα του έδιναν οι μεγάλες εταιρείες θα μετακυλιούνταν τελικά στο κόστος της προμήθειας, στους ώμους του κατάχρεου ελληνικού λαού».

Στη συνέχεια, η τακτική εισαγγελέας τόνισε ότι τα χρήματα των δωροδοκιών ο πρώην υπουργός τα μετουσίωνε «σε ακίνητα για την οικογένειά του», ενώ πρόσθεσε ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος σχεδίαζε το ξέπλυμα των χρημάτων στον κατασκευαστικό χώρο λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας ως πολιτικού μηχανικού.

«Σιωπή Άκη»!

Ο πρώην υπουργός ακούγοντας την εισαγγελέα διαμαρτυρήθηκε φωνάζοντας «από πού προκύπτει αυτό;», για να δεχθεί πολύ γρήγορα τις παρατηρήσεις των δικηγόρων του που του φώναξαν «σιωπή»!

Η τακτική εισαγγελέας αναφέρθηκε και στους συγκατηγορούμενούς του κ. Τσοχατζόπουλου, Φρόσω Λαμπροπούλου, Αστέριο Οικονομίδη και Νίκο Καρατζά και συγκεκριμένα στην πεποίθησή τους ότι «πίσω από τις εταιρείες, βρισκόταν ο πρώην υπουργός».

Συνεχίζοντας την αγόρευσή της, η κα Αδειλίνη έκανε λόγο για παρουσία «ποικιλώνυμων μεσαζόντων στους διαδρόμους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας», ενώ ανέλυσε το πώς μεθοδεύτηκαν οι μίζες μέσω αντισταθμιστικών ωφελημάτων, κάνοντας λόγο δοσοληψίες εκτός κρατικού ελέγχου «υπό την αποκλειστική ευθύνη του ΥΕΘΑ».

Πάνω από 80 εκ. ευρώ οι μίζες από τα TOR M1!

Αναφερόμενη στην υπόθεση της προμήθειας των πυραυλικών συστημάτων TOR M1, η εισαγγελέας έκανε λόγο για μίζες στο περίπου 10% της συνολικής αξίας της προμήθειας (850 εκ. ευρώ), δηλαδή για μίζες άνω των 80 εκ. ευρώ!

Όπως ανέφερε η ίδια, «τις μίζες τις εισέπραττε ο Νίκος Ζήγρας για λογαριασμό του Άκη Τσοχατζόπουλου», συμπληρώνοντας πως με τις συμβάσεις δεν έχουν σχέση ούτε ο κ. Ζήγρας ούτε οι offshore εταιρείας αλλά μόνο ο πρώην υπουργός.

«Να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών»

Η τακτική εισαγγελέας χαρακτήρισε «ντροπή για τη χώρα» το να παρουσιάζεται περίπου ως άντρο διαφθοράς στην παγκόσμια κοινή γνώμη, ενώ έκανε αναφορά και στο φαινόμενο της διαφθοράς των πολιτικών, το οποίο χαρακτήρισε παγκόσμιο επικαλούμενη συγκεκριμένες υποθέσεις όπως τη δωροδοκία κρατικών αξιωματούχων από τη Siemens, την Chrysler, κλπ

Η κα Αδειλίνη αναφέρθηκε και στον νόμο περί ευθύνης υπουργών, τονίζοντας ότι «πρέπει να αλλάξει ώστε να μην υπάρχει δικαιοσύνη δυο ταχυτήτων για τους πολιτικούς και τους απλούς πολίτες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top