Τσίπρας: έγκλημα η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ

Συνάντηση στη Βουλή με τους προέδρους των πρωτοβάθμιων σωματείων

Τσίπρας: έγκλημα η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ

Την αντίθεσή του εξέφρασε για μία ακόμη φορά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, όπως και στη συρρίκνωση της λειτουργίας της, κατά τη συνάντησή του στη Βουλή με τους προέδρους των πρωτοβάθμιων σωματείων της ΛΑΡΚΟ.

«Με αυτό το σχέδιο που προωθούν Σαμαράς-Βενιζέλος μαζί με την τρόικα, πρώτα από όλα ξεπουλιέται σημαντικός εθνικός πλούτος, αφού η επιχείρηση είναι η μόνη στην Ε.Ε. που παράγει νικέλιο αρίστης ποιότητας, εκμεταλλευόμενη δικά της εγχώρια κοιτάσματα συνολικής αξίας περίπου 25 δισ. ευρώ, δηλαδή μεγάλο τμήμα στρατηγικής σημασίας του ορυκτού πλούτου της χώρας μας» ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας ισχυρίσθηκε επίσης ότι η συρρίκνωση και η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ θα προκαλέσει μεγάλη οικονομική και κοινωνική ζημιά στις κοινωνίες έξι νομών της χώρας βάζοντας σε κίνδυνο περίπου 6.000 θέσεις εργασίας, σε μία τόσο δύσκολη περίοδο.

Όπως επίσης ανέφερε «ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ για την αποτροπή του μεγάλου εθνικού, οικονομικού και κοινωνικού εγκλήματος συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησής της και θεωρεί ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι οι συντονισμός τους με τους αγώνες των άλλων εργαζομένων για την ανατροπή της κυβέρνησης, της τρόικας και των μνημονίων τους» .

Όπως επισήμανε τέλος, «όχι μόνο πρέπει να διασωθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΛΑΡΚΟ, αλλά και να στηριχθεί και αναπτυχθεί γιατί αποτελεί επιχείρηση στρατηγικής σημασίας και αναγκαίο και βασικό μοχλό για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ίδιας της χώρας μας, που θα προωθήσει μια κυβέρνηση της Αριστεράς».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top