Ενοίκια επαγγελματικής στέγης αλά ….Ιταλικά! Δείτε πως θα είναι τα νέα μισθωτήρια!

Πως και με τι αποζημιώσεις θα μπορούν οι ιδιοκτήτες να πετάνε έξω τους ενοικιαστές;

Ενοίκια επαγγελματικής στέγης αλά ….Ιταλικά! Δείτε πως θα είναι τα νέα μισθωτήρια!

Ιταλικό αέρα στις μισθώσεις των επαγγελματικών και εμπορικών ακινήτων φιλοδοξούν να δώσουν κυβέρνηση και ιδιοκτήτες–ενοικιαστές και έμποροι καταστημάτων και γραφείων.

Τι σημαίνει αυτό;;;

Σύμφωνα με το «Έθνος», όλα δείχνουν πως πάμε για μερική απελευθέρωση της αγοράς των ενοικίων στην επαγγελματική στέγη. Με λίγα λόγια, από το σημερινό καθεστώς που ισχύει σήμερα και προβλέπει την 12ετή προστασία των ενοικιαστών με δυνατότητα παράτασης των συμβάσεων για άλλα 4 χρόνια, η κυβέρνηση και οι φορείς θέλουν η ελληνική αγορά να μεταβεί στην 6ετή διάρκεια με δικαίωμα επέκτασης των συμβολαίων για άλλα 6 χρόνια!

Παράλληλα όμως εάν ακολουθηθεί αυτό το μοντέλο μειώνεται και η προστασία του ενοικιαστή, καθώς αναμένεται μείωση και στο ύψος της αποζημίωσης που καταβάλλει ο ιδιοκτήτης στον ενοικιαστή στην περίπτωση που θέλει να τον … πετάξει έξω από το γραφείο ή το κατάστημα του!

Πιο συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης που θέλει να διώξει τον ενοικιαστή από το κατάστημα σπάζοντας το συμβόλαιο θα πρέπει να του καταβάλει 6 ενοίκια και όχι 12 που ίσχυε ως σήμερα.

Υπάρχει βέβαια και η πρόταση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, που προβλέπει οι ιδιοκτήτες και οι ενοικιαστές να μπορούν να επιλέξουν συμβόλαια 6, 9 και 12 ετών, αλλά και η πρόταση της τρόικας…. η οποία ζητά πλήρη απελευθέρωση στα ενοίκια επαγγελματικής στέγης, όπως συμβαίνει στην πλειονότητα των κρατών –μελών της ΕΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top