Ρεπούση για Θρησκευτικά: Γιατί μόνο η Ορθοδοξία; Να διδάσκονται όλες οι κύριες θρησκείες!

«Να δίνεται στα παιδιά και η επιλογή της μη πίστης σε κάποια θρησκεία»

Ρεπούση για Θρησκευτικά: Γιατί μόνο η Ορθοδοξία; Να διδάσκονται όλες οι κύριες θρησκείες!

Την απάντησή της στην κριτική που ακολούθησε μετά την παρέμβασή της στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής όπου τόνισε «τα Θρησκευτικά δεν έχουν θέση στο σύγχρονο Λύκειο» ζητώντας την κατάργησή τους, έδωσε η Μαρία Ρεπούση.

Η βουλευτής ΔΗΜΑΡ κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, τόνισε ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει ζητήσει διδασκαλία των κυριότερων θρησκειών.

«Το Συμβούλιο της Ευρώπης σε Ολομέλειά του ψήφισε μία σύσταση για τη διδασκαλία των Θρησκειών, ��την οποία προτείνεται η διδασκαλία της ιστορίας και της φιλοσοφίας των κυριότερων θρησκειών, με στόχο την καταπολέμηση του φανατισμού» τόνισε η κα Ρεπούση.

«Η γνώση των θρησκειών θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της γνώσης της ανθρώπινης ιστορίας και των πολιτισμών. Βασικός κορμός αυτής της εκπαίδευσης πρέπει να είναι η ιστορία των κυριότερων θρησκειών, όπως επίσης και η επιλογή της μη πίστης σε κάποια θρησκεία. Θα πρέπει το μάθημα των Θρησκευτικών να γίνεται με πλήρη αμεροληψία, χωρίς να πριμοδοτείται καμία θρησκεία απέναντι στις άλλες» πρόσθεσε η ίδια.

Μάλιστα, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, δήλωσε ότι τις συγκεκριμένες συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης «τις οποίες έχει προσυπογράψει στην Ολομέλεια και η χώρα μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top