Διαβάστε στο star.gr: Το σχέδιο που προκρίνουν για ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ

Διαχωρίζεται το στρατιωτικό σκέλος - Αναμένεται η έγκριση της τρόικας

Διαβάστε στο star.gr: Το σχέδιο που προκρίνουν για ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ

Στην τελική ευθεία για το οριστικό σχέδιο για την αμυντική βιομηχανία της χώρας βρίσκεται η κυβέρνηση, η οποία θα υποβ��λει μέχρι την Παρασκευή την τελική πρόταση στην τρόικα για έγκριση.

Μετά και τις νέες συναντήσεις στελεχών του υπουργείου Οικονομικών με τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, ανώτατος αξιωματούχος έκανε λόγο στο STAR για διάσπαση των ΕΑΣ και ΕΒΟ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα διατηρηθεί το στρατιωτικό σκέλος στις δύο εταιρείες και το μη στρατιωτικό θα εκκαθαριστεί εν λειτουργία.΄Με αυτόν τον τρόπο, το υπουργείο εκτιμά ότι το οικονομικό όφελος θα είναι πολύ μεγαλύτερο απ' ότι αν είχαν πτωχεύσει οι εταιρείες.

Όσον αφορά τη ΛΑΡΚΟ, από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι το επιθυμητό είναι μια επιτυχημένη ιδιωτικοποίηση και στη συνέχεια μια βιώσιμη λειτουργία για την επιχείρηση.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και νέες συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας αλλά και με εκπροσώπους της Κομισιόν, ενώ το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι οι προτάσεις θα πάρουν το «ok» από την τρόικα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top