Με τη Γε��μανίδα υπουργό Σβαλλ-Ντύρεν συναντήθηκαν Στουρνάρας και Μιχελάκης

Μεταρρυθμίσεις και εξαγωγές στο τραπέζι των συνομιλιών

Με την υπουργό Ομοσπονδιακών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, δρ Αγγέλικα Σβαλλ-Ντύρεν συναντήθηκαν διαδοχικά ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Γιάννης Μιχελάκης.

Κατά τη συνάντηση της Γερμανίδας υπουργού με τον υπουργό Οικονομικών, συζητήθηκαν η εξέλιξη του προγράμματος μεταρρυθμίσεων και οι γενικότερες πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας, ενόψει και των επερχόμενων γερμανικών εκλογών.

Η υπουργός, η οποία είναι μέλος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, που μεταφέρει τις θέσεις των κρατιδίων στην Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Γερμανίας, εκφράστηκε με θερμά λόγια για τον ελληνικό λαό και για την πρό��δο που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα και υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας των δύο χωρών σε θέματα αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, δημιουργίας θέσεων εργασίας και ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στη συνάντηση, εξάλλου, με τον Έλληνα υπουργό Εσωτερικών η Αγγέλικα Σβαλλ-Ντύρεν εξέφρασε πρόθεση να ενισχυθούν οι διμερείς επαφές και να καταβάλλει η ίδια προσπάθεια για αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Η Γερμανίδα υπουργός, έχει σειρά επαφών με Έλληνες συναδέλφους της, για να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας, ενώ το πρόγραμμά της περιλαμβάνει κι επίσκεψη στην Πελοπόννησο, προκειμένου να διαπιστώσει ποια ελληνικά προϊόντα και τομείς παραγωγής θα μπ��ρούσαν να ενδιαφέρουν Γερμανούς πολίτες για κατανάλωση ή επιχειρηματίες για συνεργασία κι επενδύσεις.

«Είναι σημαντικό να κατανοηθεί ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να ενισχύσει τις δομές πρόνοιας για τους πολίτες που τις έχουν ανάγκη» σχολίασε σε γραπτή του δήλωση ο Γιάννης Μιχελάκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top