Μητσοτάκης: Δεν κινδυνεύουν οι υπάλληλοι του πρώτου κύματος κινητικότητας

«Δεν χαρακτηρίζεται πια ως πλεονάζον το εν λόγω προσωπικό»

Μητσοτάκης: Δεν κινδυνεύουν οι υπάλληλοι του πρώτου κύματος κινητικότητας

Τη διευκρίνιση ότι δεν θεωρείται ως «πλεονάζον» το προσωπικό που είχε ενταχθεί στην πρώτη διαδικασία της κινητικότητας και μετακινήθηκε σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες για την κάλυψη άμεσων και επιτακτικών αναγκών, παρείχε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, με αφορμή ερώτηση της αρμόδιας τομεάρχου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να τεθούν ξανά σε διαθεσιμότητα υπάλληλοι που είχαν μετακινηθεί σε άλλα υπουργεία την πρώτη φορά που εφαρμόστηκε το μέτρο.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρει πως «με τον Ν. 4093/2012 ολοκληρώθηκε πρόσφατα η μετακίνηση 1.862 υπαλλήλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε δημόσιες υπηρεσίες, με στόχο την κάλυψη άμεσων και επιτακτικών αναγκών τους. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θεωρεί ότι, ενόψει της εφαρμογής του Ν. 4172/2013, δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ως πλεονάζον το εν λόγω προσωπικό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top