Έτοιμος να κάνει «πλαστική» στον Κώδικα Δικηγόρων ο Χ. Αθανασίου

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και τους ...δικηγόρους!

Έτοιμος να κάνει «πλαστική» στον Κώδικα Δικηγόρων ο Χ. Αθανασίου

​Αποφασισμένος να προχωρήσει σε βελτιώσεις στον νέο Κώδικα Δικηγόρων (που έχει να τροποιηθεί από το 1954) εμφανίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, κατά την πρώτη μέρα συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Ο κ. Αθανασίου ζήτησε να υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών, ώστε η πρώτη και δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου να έχουν ολοκληρωθεί ως την Πέμπτη στην επιτροπή και το νομοσχέδιο να μπορεί να εισαχθεί προς συζήτηση, την ερχόμενη εβδομάδα, στο τρίτο θερινό Τμήμα της Βουλής.

Την αντίθεσή τους με τη σύντμηση των προθεσμιών εξέφρασαν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές Νίκος Βούτσης και Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης διαμαρτυρήθηκε ότι το νομοσχέδιο ήρθε χωρίς να το γνωρίζει ούτε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ενώ η εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο έρχεται κατ’ απαίτηση και εκβιασμό της τρόικα.

«Δεν υπάρχει κανένας εκβιασμός», απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι το περιεχόμενο του νέου Κώδικα ανήκει αποκλειστικά στη δικαιοδοσία του ελληνικού κοινοβουλίου.

Με τη σύντμηση των διαδικασιών διαφώνησαν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. ��ο ΚΚΕ, με τη Λιάνα Κανέλλη, ανέφερε ότι σημαντικότερο θέμα από τη διαδικασία, είναι η ουσία.

«Να ξεκινήσει η διαδικασία κύριε πρόεδρε αλλά θα παρακαλούσα να βάλετε χρόνο και να μειώσετε την ένταση του μικροφώνου γιατί τα ντεσιμπέλ της φωνής από τη ρίζα τους δεν μπορούν να ρυθμιστούν».
Αντιδράσεις από τους δικηγόρους
Οι δικηγόροι πάντως είναι έτοιμοι για «μάχη» και κινητοποιήσεις, καθώς αντιδρούν στον καθορισμό της κατώτατης αμοιβής , στην κατάργηση της υποχρεωτικής παράστασης τους στα συμβόλαια και στην αλλαγή στον τρόπο προείσπραξης των γραμματίων για την παράσταση στα ακροατήρια .

Βίντεο star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top