Γ.Στουρνάρας: Αστεία και επικίνδυνα αυτά που λέει ο Τσίπρας-Δεν έρχονται νέα μέτρα

Δεν ισχύουν τα όσα λέγονται για "ξαφνικό θάνατο" του ΟΣΕ

Γ.Στουρνάρας: Αστεία και επικίνδυνα αυτά που λέει ο Τσίπρας-Δεν έρχονται νέα μέτρα

Λίγες ημέρες πριν καλωσορίσει την τρόικα για το νέο κύκλο διαπραγματεύσεων, ο υπουργός οικονομικών μίλησε στον «Bήμα FΜ» για όλα τα καυτά θέματα, ρίχνοντας τα βέλη του στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α.Τσίπρα.

Ερωτώμενος για τις συνέπειες που θα υπάρξουν αν εφαρμοστεί η πρόταση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα για το χρέος, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι ο κ. Τσίπρας ομιλεί για «μονομερή μείωση του χρέους» κάτι που αν συμβεί «τα επόμενα δέκα δευτερόλεπτα η Ελλάδα θα απομονωθεί πλήρως από την ευρωζώνη».

«Αυτά είναι αστεία πράγματα. Είναι επικίνδυνα πράγματα να λέγονται από αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός οικονομικών ,επαναλαμβάνοντας για ακόμη μια φορά πως δεν χρειαστούν νέα μέτρα και πως το χρηματοδοτικό κενό της διετίας 2014-2015 θα είναι στα 10,5 δισ. ευρώ.

«Μετά τον Ιούλιο έχουμε χρηματοδοτικό κενό, μας λείπουν 4,5 δισ. ευρώ για το 2014 και περίπου 5,5 ως 6 δισ. ευρώ για το 2015» δήλωσε ο υπουργός, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως το κενό θα καλυφθεί είτε με δανεισμό από τις αγορές είτε με νέο δάνειο.

ΟΧΙ στα δημοσιονομικά, ΝΑΙ στα διαρθρωτικά μέτρα

Ο κ.Στουρνάρας μίλησε μόνο για «διαρθρωτικά μέτρα σωστά και λαϊκά που θα μειώσουν τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας και θα βελτιώσουν την ποιότητα του δημοσίου τομέα».

Ο Ο-ΣΕ δεν είναι ΕΡΤ !!!

Παράλληλα, ο υπουργός οικονομικών διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που μιλούν για «ξαφνικό θάνατο» του ΟΣΕ όπως ακριβώς συνέβη με την ΕΡΤ!

Μιλώντας για τις αποκρατικοποιήσεις, ο κ.Στουρνάρας διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτές, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως εντός του μήνα θα γίνει και η επιλογή του νέου προέδρου στο ΤΑΙΠΕΔ. «Για τον επόμενο μήνα δεν υπάρχει ανάγκη επιπλέον υπογραφής, αν και μπορεί το όνομα να ανακοινωθεί πολύ νωρίτερα» πρόσθεσε.

Εκκαθάριση εν λειτουργία με .... απολύσεις !

Αναφερόμενος στο θέμα των αμυντικών βιομηχανιών (ΕΑΣ και ΕΛΒΟ) και της ΛΑΡΚΟ ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως σκοπός της ελληνικής κυβέρνησης είναι γίνει «εκκαθάριση εν λειτουργία, να μείνουν ζωντανές επιχειρήσεις», χωρίς ωστόσο να αποκλείσει το ενδεχόμενο απολύσεων!

«Αυτά τα θέματα τα κουβεντιάζουμε» πρόσθεσε .

Για το πετρέλαιο θέρμανσης

Τέλος, για το πετρέλαιο θέρμανσης ο κ. Στουρνάρας παρέπεμψε την όποια συζήτηση για τη μείωση φόρου στο μέλλον, όταν τελειοποιηθούν όπως είπε τα συστήματα που βεβαιώνουν ότι ελέγχεται απόλυτα το λαθρεμπόριο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top