«Κινητικότητα» και στον ιδιωτικό τομέα – Εξετάζεται μείωση μισθών κατά 13%

Αντιδρούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι - Ξεκινά επίσημος διάλογος

«Κινητικότητα» και στον ιδιωτικό τομέα – Εξετάζεται μείωση μισθών κατά 13%

​Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επίσημη πρόταση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) για μείωση μισθών 13% στους εμποροϋπαλλήλους.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ μιλώντας την Κυριακή στον ΣΚΑΙ για την συγκεκριμένη πρόταση που θα κατατεθεί σύντομα στους εργαζόμενους,πρόσθεσε ότι οι δανειστές ζητούσαν μάλιστα μείωση ...32%!!

Το μέλος του εμπορικού συλλόγου Αθηνών, Ν.Γιαννέτος μιλώντας στο πρωινό ΑΝΤ1, υπεραμύνθηκε του μέτρου, τονίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο ίσως υπάρξει ανάσχεση της ανεργίας .

Από την πλευρά του, ο γγ ομοσπονδίας των ιδιωτικών υπαλλήλων Θ.Βασιλόπουλος εξέφρασε την αντίθεση του με την μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, τονίζοντας πως η «φούσκα» που δημιουργήθηκε στον ιδιωτικό τομέα δεν δημιουργήθηκε από τους εργαζόμενους .

Ο κ.Βασιλόπουλος κατηγόρησε τον κ.Κορκίδη πως βγαίνει στα κανάλια και δεν μιλάει με τους εργαζόμενους και τα επίσημα όργανα. «Έχουν αναγκάσει τους εργαζόμενους να δουλεύουν με 400 και 500 ευρώ» πρόσθεσε ο κ.Βασιλόπουλος, τονίζοντας πως άλλοι φταίνε και όχι οι εργαζόμενοι για τις φούσκες.

«Ο κ.Βασιλόπουλος ζει σ��ον κόσμο του για αυτό η χώρα κατρακυλά στην ύφεση» απάντησε ο κ.Γιαννέτος, υπογραμμίζοντας τις αγωνίες και τα μεγάλα προβλήματα των επιχειρηματιών λόγω της οικονομικής κρίσης.

Το ποια άποψη τελικά θα επικρατήσει και το τι ακριβώς θα αποφασιστεί με τους μισθούς, θα το γνωρίζουμε τις επόμενες ημέρες όπου και ξεκινά, όπως γνωστοποίησαν ο κ.Βασιλόπουλος και ο κ.Γιαννέτος, διάλογος μεταξύ του εμπορικού συλλόγου Αθηνών και των ιδιωτικών υπαλλήλων.

Δείτε σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top