Αποκλείουν Χρυσοχοϊδης-Βενιζέλος το ενδεχόμενο να κλείσει ο ΟΣΕ

Δεν διευκρινίζουν όμως εάν έχει θέσει τέτοιο ζήτημα η τρόικα

Κατηγορηματικά διέψευσε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης το ενδεχόμενο να κλείσει ο ΟΣΕ, όπως φέρεται να απαιτεί η τρόικα από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χρυσοχοϊδης σε δήλωσή του ανέφερε για το ζήτημα:

«Με αφορμή δημοσιεύματα στον κυριακάτικο τύπο για τον Ο.Σ.Ε, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων ανακοινώνει ότι τo κλείσιμο ή η απαξίωση του Οργανισμού δεν περιλαμβάνονται επ΄ ουδενί στο σχεδιασμό της Κυβέρνησης. Απεναντίας, κυβερνητική πρόθεση είναι η αναβάθμιση της λειτουργίας και των υπη��εσιών του Οργανισμού και για το λόγο αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη βασικά και μεγάλα έργα σιδηροδρομικών υποδομών σε όλη τη χώρα».

Σε αντίστοιχη διάψευση προχώρησε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, από τη Θεσσαλονίκη, κατά τη σύσκεψη με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς, ο οποίος δήλωσε ότι «όλες αυτές οι θεωρίες και τα σενάρια περί ξαφνικού θανάτου στον ΟΣΕ και στην αμυντική βιομηχανία δεν ισχύουν. Δεν υπάρχει κανένα σενάριο ξαφνικού θανάτου».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα των απαιτήσεων της τρόικας για «ξαφνικό θάνατο» στην αμυντική βιομηχανία, για το οποίο ανέφερε: «Ο ίδιος είχα την ευκαιρία να εξηγήσω στους Υπουργούς Εξ��τερικών στο Βίλνιους, πως δεν είναι δυνατόν να μη λαμβάνεται υπόψη η αμιγώς στρατιωτική διάσταση στην αμυντική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της ΕΛΒΟ που συντηρεί βαρέα οχήματα, στρατιωτικά και άρματα μάχης. Αλλά αυτό ισχύει και για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, ισχύει σε πολύ μεγάλο βαθμό και για τις στρατιωτικές δραστηριότητες των Ελληνικών Ναυπηγείων».

Πάντως και οι δύο διαψεύσεις, έτσι όπως έχουν γίνει, απαντούν στο ερώτημα για τις προθέσεις της κυβέρνησης, η οποία μπορεί όντως να αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο. Δεν απαντούν όμως στο εάν έχει θέσει τέτοιο ζήτημα η τρόικα ή όχι...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top