Σαμαράς: «δεν σχεδιάζουμε να πάρουμε άλλα μέτρα»

Διαβεβαιώνει σε συνέντευξη ότι δεν θα υπάρξουν νέα μνημόνια

Η κυβέρνηση δεν θα πάρει νέα μέτρα διαβεβαιώνει ο πρωθυπουργός, ύστερα και από το μήνυμα αισιοδοξίας που εξέπεμψε με τη σημερινή του ομιλία στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρει σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ότι η Ελλάδα θα τηρήσει όσα έχουν ήδη συμφωνηθεί, αλλά η κυβέρνηση δεν θα πάρει επιπρόσθετα μέτρα με οποιαδήποτε πρόσθετη βοήθεια ή διευκόλυνση.

Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι «οποιαδήποτε πρόσθετη βοήθεια ή διευκόλυνση δοθεί στην Ελλάδα, θα δοθεί βάσει της προηγούμενης συμφωνίας, όχι ύστερα από νέα συμφωνία» και προσθέτει ότι «δεν θα είναι "νέα μνημόνια- νέοι επαχθεις όροι", όπως κραυγάζουν κάποιοι».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε επίσης ότι η Ελλάδα επιτυγχάνει τους στόχους της και ό��ι «τα συμφωνηθέντα προβλέπουν ανακούφιση από το πρωτογενές πλεόνασμα, όχι νέα λιτότητα».

Ο κ. Σαμαράς απαντά αρνητικά και για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ακόμη και στο ενδεχόμενο να προσφύγει στις κάλπες ύστερα από πίεση των δανειστών για νέα μέτρα. «Κάναμε όσα συμφωνήσαμε. Θα τα κάνουμε μέχρι κεραίας, αλλά επιπρόσθετα μέτρα δεν θα πάρουμε. Ούτε επιτρέπεται να αποσταθεροποιήσω τη χώρα μιλώντας για πρόωρες εκλογές, τώρα που η Ελλάδα σταθεροποιείται» απαντά στη σχετική ερώτηση.

Ο πρωθυπουργός εκτιμά επίσης ότι δεν θα υπάρξει «κοινοβουλευτικό ατύχημα» (μη ψήφιση δηλαδή κάποιου νομοσχεδίου), αλλά διευκρινίζει ότι «στην περίπτωση που βο��λευτές της πλειοψηφίας αρνηθούν να στηρίξουν κυβερνητικό νομοσχέδιο, τότε αυτό δεν θα είναι ατύχημα αλλά δολιοφθορά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top