Στην 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Σαμαράς-Σε εξέλιξη η ομιλία του

Πλήθος συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας το απόγευμα

Στην 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Σαμαράς-Σε εξέλιξη  η ομιλία του

Πρώτη ανάρτηση: 07/09/2013 08:52

Παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά τελούνται στην αίθουσα Corona του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου τα εγκαίνια της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η ομιλία του κου Σαμαρά ενώπιον των εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων και των τοπικών αρχών.

Ο κ. Σαμαράς στη συνέχεια θα επισκεφθεί τα περίπτερα της Έκθεσης, θα σταθεί στο περίπτερο της Αυστραλίας, όπου θα τον περιμένει αντιπροσωπεία της κυβέρνησης της χώρας, και στις 12:45 θα προεδρεύσει σύσκεψης με επιστημονικούς φορείς της πόλης στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.

Οι πύλες της ΔΕΘ ανοίγουν στις 12 το μεσημέρι για το κοινό και θα μείνουν ανοιχτές μέχρι και τις 12 το βράδυ.

Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός θα εξηγήσει πως θα ανοίξει ο δρόμος για τη μεταμνημονιακή εποχή της Ελλάδας αν πετύχουμε φέτος πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ για τις αμυντικές βιομηχανίες θα ξεκαθαρίσει ότιπρόκειται για εθνικό θέμα και η εκκαθάρισή τους εν λειτουργία θα ωφελήσει περισσότερο το δημόσιο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 12:00 και στις 12:30 θα έχει συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ, στα γραφεία του κόμματος.

Στον ίδιο χώρο, θα συναντηθεί στη 13:30 με τον υπουργό Πολιτισμού της Βολιβίας, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη προσκεκλημένος της πρωτοβουλίας «SOSτε το νερό», που αντιτίθεται στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Ο Αλέξης Τσίπρας στις 18:00 θα πάρει μέρος, μαζί με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στο συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ, στο άγαλμα του Βενιζέλου, κατά της πολιτικής των Μνημονίων και με��ά θα επισκεφθεί το κτίριο της ΕΤ- 3 όπου θα δώσει συνέντευξη στο ενημερωτικό πρόγραμμα που εκπέμπουν οι απολυμένοι της ΕΡΤ.

Ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί και πάλι τη Θεσσαλονίκη το τριήμερο 13-15 Σεπτεμβρίου για την 78η ΔΕΘ.

Κινητοποιήσεις

Τα συνδικάτα έχουν προγραμματίσει για σήμερα πλήθος συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας.
Λίγες ώρες μετά από τα εγκαίνια και συγκεκριμένα στις 6 το απόγευμα οργανώνονται τέσσερα βασικά συλλαλητήρια.

Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ καλούν στο άγαλμα του Βενιζέλου, το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην Καμάρα και οι επιτροπές κατοίκων της Χαλκιδικής κατά της εξόρυξης χρυσού στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top